Horses of the Dutch



Deelname Dutch Youngster Festival overtreft verwachtingen Wierden- De vierde editie van het Dutch Youngster Festival (DYF) zal over deelname niet te klagen hebben. Door het wegvallen van vele wedstrijden vanwege de mkz, staan de ruiters te trappelen om weer in de ring te komen. De organisatie heeft dan ook de hand over het hart gestreken en de limiet van acht ruiters per land niet te streng aangehouden. België komt met 10 junioren en 8 young riders. Denemarken stuurt dit jaar alleen ponyruiters, want jammer genoeg is in Denemarken het Deense kampionschap voor junioren en young riders tegelijk met DYF. Duitsland komt met 8 junioren en 9 young riders, waaronder Vivian Schockmöhle, telg uit de beroemde Duitse ruiterfamilie. Engeland heeft de grootste groep, 9 junioren en 17 young riders. Robert en Louise Withaker (kinderen van John Withaker) rijden ook mee. Frankrijk stuurt 8 junioren en 5 young riders. Ierland komt met 7 junioren en 13 young riders. Voor Ierland start ook Neal Fearon, die lange tijd op stal is geweest bij Hans Horn.

Uit Oostenrijk komt één dappere pony amazone. Zweden is altijd goed vertegenwoordigd op het internationale Pony Indoor Wierden, maar ook op het DYF zal een ernome groep aanwezig zijn. De pony's komen met een team van 4, de junioren komen met 9 combinaties, waaronder de voormalig EK-kampioene Elin Hultberg. Bij de young riders zijn er 10 deelnemers.

De Nederlandse deelname zal alle goede combinaties te tonele voeren, want het NK wordt op het DYF verreden. Er worden geen aparte parcoursen gereden, maar het kampioenschap loopt synchroon met de qualificatieproeven voor de Grote Prijs van DYF. Het Nederlands Kampioenschap voor junioren en young riders wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren NIKON Digital Visions en AKZO/NOBEL Intervet.