Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 30 mei 2001

Op weg naar een nieuwe overheid

Ad Melkert op bezoek in Nijmegen

In de week van 28 mei brengt Ad Melkert samen met de plaatselijke wethouders een bezoek aan diverse projecten in acht steden. De werkbezoeken zijn bedoeld om inzicht te geven in de lokale agenda op gebieden die een raakvlak hebben met het rijksbeleid. Daarnaast wordt gekeken naar de nieuw ontwikkelde relaties met bijbehorende verantwoordelijkheden tussen politiek, overheid en burgers.

Op vrijdag 1 juni brengt Ad Melkert een bezoek aan Nijmegen. Hier bekijkt hij samen met PvdA-wethouder Paul Depla en de PvdA-kamerleden Bert Koenders en Jeroen Dijsselbloem van 9.30 tot 10.15 uur het project Hessenberg in de Oude Stad, Lange Hezelstraat (bouwput). Het project Hessenberg geeft een binnenstedelijke vernieuwing op een oude en nieuwe manier weer. Vervolgens wordt van 10.30 tot 11.15 uur in de naoorlogse wijk Malvert (Malvert Maisonettes, Malvert 83-10) gesproken over het Malvert Convenant (afspraken tussen bewoners, corporaties, politie en gemeente om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen). Het ochtendprogramma wordt om 12.15 uur afgesloten in Wijkcentrum Burghardt, Burghardt v.d. Berghlaan 114. Hier wordt gesproken over een drietal door bewoners uitgewerkte scenario's aangaande de oude zeepfabriek. De politiek neemt uiteindelijk een beslissing over één van die scenario's.

De week wordt afgesloten met een bijeenkomst in het stadhuis, K. Nieuwstraat 6 te Nijmegen waar van 12.30 tot 14.00 uur ervaringen met nieuwe initiatieven worden uitgewisseld.