Arnhem, 31 mei 2001

WHOZNEXT PLAYGROUND TOUR VAN START
Sport, muziek en spektakel in de stad

Op 27 mei jl. vond in Eibergen de start van de whoZnext Playground Tour plaats. Vanaf nu spelen deze zomer in 11 deelnemende steden enkele honderden jongeren 3-on-3 streetbasketball. Een dag lang strijden jongens en meisjes tussen de 12 en 22 jaar in drie verschillende leeftijdscategorieën om de winst. Wie die dag wint speelt zich aardig in de kijker, neemt prachtige prijzen mee naar huis én verzekert zich voor een plaats in de landelijke finale op 26 augustus Arnhem. Daar zal gestreden worden om de titel Nederlands Streetbasketball Kampioen 2001.

Er wordt 3 tegen 3 gespeeld op een half speelveld, met één basket en op een prominente lokatie, meestal een plein midden in de stad. Op de meeste lokaties vinden ook andere activiteiten plaats zoals basketballclinics, demonstraties, muzikale acts en andere streetsportwedstrijden.

Jeugdparticipatie
De whoZnext Playground Tour 2001 wordt georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond en de stichting Jeugd in Beweging* en vindt plaats in het kader van de jongerencampagne whoZnext, een initiatief van deze stichting.

De campagne whoZnext streeft ernaar dat jongeren niet alleen deelnemen aan sport maar ook actief betrokken worden bij de organisatie ervan. De campagne roept jongeren tussen de 14 en 18 jaar op hun sportideeën om te zetten in daden. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren in deze leeftijdscategorie vaak afhaken als het om sport gaat. Jongeren meer betrekken bij de organisatie leidt tot een grotere betrokkenheid en tegelijkertijd tot een meer op jongeren gericht sportaanbod. De whoZnext Playground Tour 2001 is, naast de mogelijkheid voor jongeren om een lekker potje te ballen, ook bedoeld om jongeren te informeren over het bestaan van whoZnext.