Gemeente Den Helder

Openbare kennisgevingen week 22

datum: week 22

Ingediende bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:


-het herbouwen van een berging/paardenstal aan de Grasdijk (ontvangen 21 mei 2001);


-het verbouwen en uitbreiden van de zolderverdieping van de woning Jacob van Heemskerckstraat 34 (ontvangen 21 mei 2001);


-het renoveren van de voorgevel van het pand Koningstraat 37 (ontvangen 21 mei 2001);


-het uitbreiden van de bedrijfsruimte aan de Kortevliet 56 B (ontvangen 21 mei 2001);


-het bouwen van een carport aan de recreatiewoning Ereprijs 12 (ontvangen 21 mei 2001);


-het verbouwen en uitbreiden van de woning Nieuweweg 23 A (ontvangen 22 mei 2001);


-het uitbreiden van de woning Van Foreestweg 31 (ontvangen 22 mei 2001).

Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Wilt u toch een van deze bouwplannen inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:


-het veranderen van de winkelruimte aan de Fazantenstraat 14 (verzenddatum 18 mei 2001);


-het bouwen van een geveltrap naar de verdieping van het bedrijfspand Het Nieuwe Diep 37 (verzenddatum 18 mei 2001);


-het plaatsen van een dakkapel op het voorgeveldakvlak van de woning Vogelzand 3614 (verzenddatum 17 mei 2001);


-het uitbreiden van de verdieping van de woning H.A. Lorentzstraat 172 (verzenddatum 22 mei 2001);


-het plaatsen van een dakkapel op het achtergeveldakvlak van de woning Prof. Zeemanstraat 6 (verzenddatum 22 mei 2001);


-het plaatsen van een dakkapel op het achtergeveldakvlak van de woning Wierbalg 2833 (verzenddatum 21 mei 2001);


-het plaatsen van een dakkapel op het voor- en achtergeveldakvlak van de woning Kruiszwin 3303 (verzenddatum 21 mei 2001).

Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen

rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan, binnen zes weken na de dag waarop de betreffende vergunning is verzonden, bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 252, 1800 AG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders hebben een bouwaanvraag ontvangen voor het uitbreiden van de woning en het bouwen van een bijgebouw achter deze woning

De La Reystraat 37.

Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. B en w zijn van plan deze vrijstelling te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 1 juni 2001 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Het bouwplan ligt gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Monumentenwet

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ex artikel 11 van de Monumentenwet 1988 ontvangen voor het vervangen van de antenne op de vuurtoren aan de Zeeweg.

B en w zijn van plan de gevraagde monumentenvergunning te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 1 juni 2001 gedurende twee weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1788 AA Den Helder.

Het bouwplan ligt gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Inspraakverordening

Burgemeester en wethouders zijn van plan een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in te zetten om de bouw mogelijk te maken van een kantoorgebouw voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM), aan de Verkeerstorenweg 3.

Het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van 1 juni 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk vragen, opmerkingen en bedenkingen indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1788 AA Den Helder.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan de Provincie Noord-Holland (Dienst Beleid en Uitvoering) voor het kappen van twintig iepen langs de Weststraat, Zuidstraat en de Binnenhaven. De vergunning is verleend met een herplantplicht van veertien moseiken langs de waterkant en zes Liquidambar (amberboom) langs de huizenkant.

Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u bij de Milieudienst inzien.

Ontwikkelingsvisie Duinzoom

De gemeenteraad heeft op 9 mei 2001 de Ontwikkelingsvisie Duinzoom (oktober 2000) vastgesteld. Het plan geeft de hoofdlijnen aan voor de toekomstige ruimtelijke en functionele ontwikkeling van het Duinzoomgebied. De ontwikkelingsrichting is ook op een bij de visie behorende kaart in beeld gebracht. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad aangegeven dat zij alleen medewerking aan verdere uitbreiding van de verblijfsrecreatie verleent, wanneer er meer inzicht is in de huidige situatie en positionering van de verblijfsrecreatie in Den Helder.

De vastgestelde structuurschets ligt vanaf 1 juni 2001 voor iedereen ter inzage in het stadhuis (bij de afdeling Bouwen en Wonen, tweede etage gedurende vier weken op werkdagen van 8.00 uur tot 14.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur bij het Centraal Informatiepunt). De Ontwikkelingsvisie omvat geen concrete beleidsbeslissingen, zodat tegen de vaststelling geen mogelijkheden van bezwaar en beroep openstaan.

DEN HELDER, 31 mei 2001.

drs. J.M. Staatsen, burgemeester.

drs. J.D. de Bruin, secretaris.

Laaste verandering: mei 31, 2001