Gemeente Breda

31-05-2001

College stelt stedenbouwkundige randvoorwaarden hoek Teteringsedijk-Beverweg vast
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 mei 2001 de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld voor de locatie Kapittelweg/Beverweg. Hiervoor is het noodzakelijk dat een procedure volgens artikel 19 lid 1 WRO wordt gevolgd.

Op de hoek Teteringsedijk Beverweg Antiloopstraat is het bedrijf Artilan gevestigd, dat gaat verhuizen. Dit betekent dat de huidige locatie vrij komt. De eigenaar wil de locatie herontwikkelen met woningbouw en kantoren c.q. praktijkruimten.
In het bestemmingsplan Brabantpark is de grond aangewezen met de bestemming bedrijfsdoeleinden, zoals het op dit moment wordt gebruikt. De gemeente is van mening dat ook andere functies mogelijk zijn. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld.

De locatie ligt aan de Kapittelweg/Beverweg, een onderdeel van de toekomstige Oosttangent. De locatie ligt goed in het zicht en vormt de entree van de wijk. De bestaande bebouwing is te laag en heeft te weinig architectonische kwaliteit om deze rol te kunnen vervullen. Op basis van de stedenbouwkundige randvoorwaarden die de gemeente heeft opgesteld, is het streven de nieuwe bebouwing aan de Beverweg en de Teteringsedijk in een L-vorm te realiseren. Aan de Beverweg bestaat de mogelijkheid de bebouwing drie bouwlagen hoog te maken met eventueel een kap. Op de hoek met de Teteringsedijk kan de bebouwing plaatselijk vijf tot zes bouwlagen hoog zijn. Aan de Teteringsedijk komt tussen de hoek en de bestaande lagere woningen een gebouw van maximaal drie bouwlagen.

Bij ontwikkeling van de locatie moet, naast woningen, ook ruimte gereserveerd worden voor dienstverlenende bedrijven, kantoren en praktijkruimten. Gezien de moeilijke parkeersituatie is het gewenst dat parkeren op eigen terrein plaatsvindt. De verkeersontsluiting wordt gerealiseerd aan de Antiloopstraat.
De stedenbouwkundige randvoorwaarden vormen de basis voor verdere uitwerking door de ontwikkelaar en architect. Zodra een bouwplan is ontwikkeld, wordt de procedure volgens artikel 19 lid 1 WRO gevolgd.

Breda, 31 mei 2001