Politie Amsterdam-Amstelland

Vliegende Brigade in actie
31-5-2001. Politiepersoneel van de Vliegende Brigade heeft woensdagavond 45 keer proces-verbaal opgemaakt tijdens een verkeerscontrole op het Damrak. De agenten zetten 90 autos aan de kant. De bonnen vielen voor uiteenlopende overtredingen. Een automobilist had te veel gedronken en moest mee naar het politiebureau. Een andere chauffeur zag zijn auto met een kraanwagen verdwijnen. De man had geen geldig rijbewijs. In drie gevallen stuitte de politie op onverzekerde autos. Een van de drie zat al een jaar niet meer in de verzekering. De bestuurder vertelde dat het zn reserveauto was.



Ontplofte geiser
31-5-2001. Politie en brandweer rukten woensdagavond uit naar de Suikerbakkersteeg waar een geiser was ontploft en brand was ontstaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade viel gelukkig mee. Het pand werd door verschillende studenten bewoond. Op het moment van de ontploffing was er slechts één student in huis. Hij zocht een veilig heenkomen en bleef ongedeerd. Onderzoek wees uit dat de brandveiligheid rond de gasleidingen te wensen overliet. Het Nuon heeft de zaak afgesloten.


300 A10-West-bonnen
31-5-2001. De Verkeerspolitie en agenten van de diverse wijkteams deelden gisteren 300 bonnen uit aan automobilisten die de voor de renovatie van de A10-West genomen verkeersmaatregelen in de wind sloegen. Het ging om chauffeurs die bij de afslagen S-105 en S-106 de uitritten gebruikten die voor vrachtverkeer en autobussen zijn bestemd. Ook gingen chauffeurs op de bon die de in de omleidingsroutes gelegen bussluizen gebruikten. Iedere overtreder krijgt een boete van 120 gulden.


1,5 promille
Vannacht reed ook een automobilist een bus-/vrachtwagenafslag in. Hij reed met vrij hoge snelheid en werd door de aanwezige politieagenten direct aan de kant gezet. De man had gedronken en onderging een alcoholonderzoek. De uitslag was een score van 1,5 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

80 snelheidsbonnen
Tijdens een gistermiddag en avond gehouden snelheidscontrole op de A10-West liepen 80 hardrijders tegen de lamp. Vijf chauffeurs reden harder dan 100 kilometer per uur. De hoogste score was 114 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen hun bon thuisgestuurd. De actie startte om 15.00 uur en duurde tot 19.00 uur. Wat overigens opviel was dat de meeste automobilisten zich keurig aan de snelheidsbeperking van 70 per uur houden. Op de locatie van de snelheidsactie lag de gemiddelde snelheid op 63 kilometer per uur.



Verkeerscontrole Amsteldijk
31-5-2001. Bij een verkeerscontrole op de Amsteldijk, deelde politiepersoneel van wijkteam Rivierenbuurt woensdag 38 bonnen uit. Niet alleen automobilisten, maar ook bromfietsers werden daarbij aan de kant gezet. De bonnen vielen onder andere voor het niet in de gordels zitten, snelheidsovertredingen, autopapieren en technische mankementen.



Verkeer(d) in Vondelpark
31-5-2001. Op de fiets surveillerende agenten zetten woensdagmiddag de achtervolging in op een automobilist die tot schrik van fietsers en voetgangers door het Vondelpark reed. De agenten haalden hem in en zetten hem op de bon. De 74-jarige chauffeur kon niet vertellen hoe hij in het park terecht was gekomen. De agenten zetten ook een 23-jarige bromfietser aan de kant die doodleuk door het park reed. Onderzoek wees uit dat de bestuurder de afgelopen week al een keer of zeven een bon had gekregen in het Vondelpark. Hij gaf aan niet van zins te zijn het park te mijden.