Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 31-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 11.20 uur) Donderdag 31 mei 2001

Maastricht, tasjesroof:
Een 45 jarige inwoonster van het Belgische Zutendaal is woensdagmiddag 30 mei 2001 in de Grote Staat te Maastricht het slachtoffer geworden van een tasjesroof.
Het slachtoffer was omstreeks 13.45 uur in de Grote Staat te Maastricht etalages aan het kijken samen met een vriendin. Al kijken naar de geëtaleerde modeartikelen werd plotseling een ruk gegeven aan haar schoudertas. Het slachtoffer verloor gedeeltelijk haar evenwicht en viel tegen haar vriendin aan. Toen ze haar evenwicht weer hervonden had bleek de schoudertas al te zijn verdwenen. Wie daarvoor verantwoordelijk is geweest is onbekend gebleven. Het slachtoffer zag niemand wegrennen in de drukte. Kort daarna deed zij aangifte bij de politie. Zij mist haar schoudertas met daarin een beurs met fl. 700,-. Een rijbewijs, creditcard en identificatiebewijs.

Maastricht, woninginbraak:
Woensdagmorgen 30 mei 2001 heeft in een woning, zijnde een studentenhuis, aan de Bougognestraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster een 24 jarige Maastrichtse werd omstreeks 06.10 uur in haar slaap verrast. Zij hoorde de deur van haar slaapkamer opengaan maar niemand reageerde op de vraag wie er was. De bewoonster stond op en bemerkte dat zowel haar kamerdeur als de toegangsdeur tot het studentencomplex openstonden. Op staat zag ze een man weglopen in de richting van het station. Terug op haar kamer bemerkte ze dat haar beurs die op en tafeltje gelegen had verdwenen was. In de beurs was een geldbedrag van enkele tientjes, een ov-jaarkaart en enkele bankpasjes aanwezig. Het slachtoffer belde daarop de politie en deed aangifte van de diefstal. De man werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.

Maastricht, bier in de man, wijsheid in de kan: Twee inwoners van Maastricht zijn donderdagmorgen 31 mei 2001 door de politie opgepakt nadat zij onder invloed van alcoholhoudende drank enkele kleine diefstallen en vernieling pleegden op de Franciscus Romanusweg te Maastricht.
Een politiepatrouille zag donderdagmorgen rond 02.30 uur een man op de Franciscus Romanusweg schrikken bij het zien van de politieauto. De bemanning van de politieauto die na de reactie van de man enige argwaan koesterde stelde een onderzoek in. Even de auto uit en te voet de man vanaf een afstand in de gaten houden. Bleek dat er nog een tweede man in het spel was. Deze was staande op zijn fiets aan een verkeerslicht aan het sleutelen. Bij een controle bleek het tweetal een vlag in hun bezit te hebben die afkomstig was van een aan de Franciscus Romanusweg gevestigde garage. Een tweede ontvreemde vlag had het tweetal bevestigd aan een verkeersbord. Het tweetal dat behoorlijk diep in het glaasje gekeken had werd ter ontnuchtering en voor het instellen van een verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Op de Franciscus Romanusweg bleken enkele reclameposters verscheurd te zijn terwijl er ook enkele reclameborden vernield werden. Het tweetal heeft na ontnuchterd te zijn over de diefstallen en vernielingen een verklaring afgelegd. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld.

Maastricht, woninginbraak,
Tijdens een korte afwezigheid van de bewoners heeft vermoedelijk woensdagavond 30 mei 2001 een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Schepen Bemelmansstraat in Maastricht. De inbreker kwam de woning binnen via een kelderdeur aan de achterzijde van de woning. De gehele woning werd doorzocht waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. De inhoud van kasten en laden werd door de inbreker over de vloer gegooid. Ontvreemd werden enkele honderden guldens samen met diverse gouden sierraden. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.