Gemeente Den Helder

Geld nodig voor een vaardigheidstraining van uw vrijwilligers?

betreft: Vraag bij de gemeente subsidie aan! week: week 22

De gemeente Den Helder stelt ook dit jaar aan vrijwilligersorganisaties geld beschikbaar voor vaardigheidstrainingen van hun medewerkers. De raadscommissie voor Welzijn en Cultuur heeft besloten hiervoor in totaal fl. 39.752,- uitgetrokken. De commissie heeft verder aangegeven dat het geld, evenals vorig jaar, vooral moet worden besteed aan kortdurende vaardigheidstrainingen. Vorig jaar is namelijk gebleken dat dergelijke trainingen onmisbaar zijn om de kwaliteit van een organisatie in stand te houden en vrijwilligers de noodzakelijke begeleiding en ondersteuning te bieden.

De gemeente nodigt u van harte uit om een dergelijke cursus, training of bijeenkomst op te zetten. Wanneer uw organisatie voor een subsidie in aanmerking wenst te komen, kunt u een aanvraag indienen.

Voorwaarden: n vrijwilligers vervullen bij de organisatie en uitvoering van de activiteiten een vitale rol. n de organisatie bezit rechtspersoonlijkheid; n de verhouding prijs/kwaliteit van de cursus of bijeenkomst is redelijk te noemen; n de training wordt naar behoren uitgevoerd en er wordt voldaan aan kwaliteitsverbetering van de vrijwilligers; n er dienen minstens twaalf deelnemers aan de cursus mee te doen.

In de aanvraag dient u te vermelden: n het doel en de inhoud van de training/cursus/bijeenkomst (omschrijving van de training, te bereiken effecten of resultaten); n de doelgroep; n het aantal bijeenkomsten; n wie de training begeleidt; n de specificatie van de kosten (indien er kosten worden opgevoerd in verband met een verblijf in een vormingscentrum of volkshogeschool, moet u in een aparte toelichting aangegeven waarom het noodzakelijk is dat de activiteit juist daar moet worden gehouden; Wilt u tevens een offerte van de prijsafspraak meezenden?); n bij welke andere instantie(s) subsidie is aangevraagd; n het bank- of gironummer van de organisatie.

Voor de volgende kosten kan geen subsidie worden aangevraagd: n de kosten van personele begeleiding en ondersteuning als die al uit andere bron worden gesubsidieerd; n de vaste exploitatie- en afschrijvingskosten; n de aanschaf van inventaris, apparatuur en andere duurzame gebruiksgoederen; n de aanschaf van boeken, abonnementen op tijdschriften en dergelijke.; n de reiskosten van de deelnemers; n de verblijfskosten, tenzij wordt aangetoond dat deze kosten noodzakelijk zijn voor het organiseren van de cursus; n de huisvestingskosten, behalve wanneer geen gebruik kan worden gemaakt van een eigen accommodatie; n de kosten voor het volgen van een beroepsopleiding.

Wij verzoeken u uw aanvraag vóór 25 juni 2001 in te dienen bij de dienst Welzijn, ter attentie van mevrouw H.J. Oskam, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

laaste verandering: mei 31, 2001