PROMOTIME PUBLICATIONS BV

Privé-hoofdredactrice woedend op NetGeneration.

PERSBERICHT

Privé-hoofdredactrice woedend op tijdschrift NetGeneration.

Haarlem. De hoofdredactrice van Privé, Wilma Nanninga, is woedend op het tijdschrift NetGeneration, dat deze week in de winkel ligt. NetGeneration gaat in de rubriek Bij de kapper.. ,een persiflage op de journalistieke werkwijze van roddelbladen, in op het privéleven van de vrouw die zelf haar hoofdtaak heeft gemaakt van het verspreiden van roddels.

Nanninga verwijt NetGeneration onjuiste en onware informatie over haar te hebben verspreid. Zo wordt in de rubriek, die zelfs is vormgegeven volgens de wetten van Nanningas roddelblad Privé, onderzocht of de hoofdredactrice van Privé werkelijk een (seksuele) relatie heeft onderhouden met roddeljournalist Ger Lammens, hoe het met haar eventuele overgewicht zit en of haar relatie nog wel goed is.

NetGenerations hoofdredacteur a.i. Jan Dijkgraaf blijft tamelijk laconiek onder de eis tot rectificatie en schadevergoeding die de juristen van De Telegraaf namens Nanninga hebben neergelegd. We moeten vanmiddag voor 16.00 uur reageren op de brief van die mevrouw. Ik denk wel dat we dat zullen halen. Of ik denk dat dit tot een rechtszaak leidt? Ach, laat ik het zo zeggen: een bakker die een andere bakker verwijt dat ie brood verkoopt, loopt ook niet zo snel naar de rechter. Ofwel: wij hebben precies gedaan wat die mevrouw zelf wekelijks doet met vele andere Bekende Nederlanders.