Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 31-05-2001
1ePersberichtdonderdag31mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Man botst tegen politieauto
Donderdagmorgen rond 3.55 uur is door de politie op de Beukenlaan een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De agenten zagen hem met zijn auto naar een bedrijf rijden en wilden de bestuurder controleren. Toen de agenten uit hun auto stapten reed de man achteruit tegen de politieauto. Hij bleek onder invloed van drank en eenmaal op het politiebureau blies hij 1 pro mille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie winkeldieven gepakt
Woensdagmiddag tussen 16.30 en 18.00 uur zijn door een zevenkoppig team van de politie, twee Eindhovenaren (33 en 26 jaar) en een 22-jarige inwoner van Amsterdam op heterdaad betrapt toen ze bezig waren gedrieën winkeldiefstallen te plegen in de Eindhovense binnenstad. De agenten wilden een teamdag afsluiten op een terrasje in de binnenstad. Ze zagen daar de drie mannen met een grote boodschappentas de stad intrekken. De agenten kenden de mannen en volgden de drie. Al snel bleek dat een van hen een winkel binnenging en kleding ontvreemde. De anderen stonden op de uitkijk en namen later de buit over. De kleding werd in een geprepareerde boodschappentas gedaan zodat het alarm van de winkel niet kon reageren. De agenten bleven in koppels de mannen volgen en zagen zodoende dat een van hen met de buit naar een auto ging en die daar in opborg. Hij werd als eerste aangehouden. De andere verdachte die later met de auto wegging werd kort daarna aangehouden. De derde verdachte werd later in de Nieuwstraat aangehouden. De drie mannen zijn in verzekering gesteld. De auto is in beslaggenomen.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen maandagmiddag en woensdagavond is ingebroken in en woning aan de Verlengde Tiendstraat. De achterdeur en een binnendeur werden geforceerd. De dader ging aan de haal met f. 150,-

Helmond: Gereedschap uit schuur gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een schuur van een woning aan de Houtse Parallelweg. De deur werd geforceerd en de daders gingen aan de haal met elektrisch gereedschap. Ze namen een heggenschaar, drie schuurmachines, een decoupeerzaag, een boormachine een hogedrukreiniger en een acculader mee.

Veldhoven: Vrouw na ruzie aangehouden
Woensdagavond rond 22.30 uur is in de Kapelstraat Zuid in Veldhoven een 29-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw was betrokken bij een ruzie met een bewoonster in die straat. Zij gooide met een steen een ruit van een deur in en mishandelde een 40-jarige vrouw uit Veldhoven. De vrouw is ingesloten.

Veldhoven: Inbraak
Donderdagmorgen rond 2.00 uur is ingebroken bij een bedrijf op de Run in Veldhoven. De daders probeerden eerst de glaslatten van een ruit te verwijderen en toen dat niet lukte werd de ruit ingegooid. Het alarm ging af waarop de daders zonder buit zijn vertrokken.

Valkenswaard: Man gewond bij vechtpartij
De politie heeft donderdagmorgen rond 0.40 uur op de Willibrorduslaan twee broers ( 22-26 jaar) uit Valkenswaard en een 22-jarige man uit Gilze Rijen aangehouden. Ze waren betroken bij een vechtpartij in die straat. Omtrent de aanleiding tot de vechtpartij wilde niemand iets verklaren. Een 26-jarige Eindhovenaar kreeg zon harde klap tegen zijn neus dat deze brak. Hij werd later in het ziekenhuis aan zijn letsel geholpen. Bij de auto van een van de mannen uit Valkenswaard werd een ruit ingeslagen. Een van de mannen uit Valkenswaard bleek ook nog onder invloed van drank terwijl hij met zijn auto was. Tijdens de blaastest later op het politiebureau blies hij 1,05 promille. De politie maakt proces-verbaal op en doet verder onderzoek naar de toedracht en aanleiding van de ruzie.

Valkenwaard: Diefstal auto
Woensdag overdag is in de Bosstraat in Valkenswaard een witte Nissan Micra met het kenteken PY-62-BN gestolen.

Someren: Poging inbraak in vrachtauto
Donderdagmorgen rond 2.50 uur hebben twee mannen ingebroken in een vrachtauto. De vrachtauto uit het Duitse Thale stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de A67. De chauffeur lag in zijn cabine te slapen en schrok wakker. Hij werd geconfronteerd met twee onbekende mannen in zijn cabine die er vervolgens vandoor gingen. Uit de vrachtauto was niets gestolen. Wel waren beide portiersloten geforceerd.

Geldrop: Auto-inbreker gepakt
Donderdagmorgen om 3.20 uur is door de politie op het Berkenhof in Geldrop een 15-jarig jongetje uit Eindhoven aangehouden. Hij werd door een patrouille van de politie op heterdaad betrapt toen hij met een kompaan aan het inbreken was in een auto die op het Bezorgershof geparkeerd stond. Toen ze ontdekt waren gingen de twee er op een brommer vandoor. Na een korte achtervolging gooiden ze de brommer op de grond en gingen er te voet vandoor. De 15-jarige werd daarbij in de kraag gegrepen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. In een bergruimte van de brommer zaten verschillende gestolen detectieapparaten en autoradios.