- PERSBERICHT -

VIGNETTE INTRODUCEERT APPLICATIE VOOR FINANCIËLE ADVISEURS

Amsterdam, 31 mei 2001 -Vignette(r) Corporation (Nasdaq: VIGN), leverancier van 'customer-driven' internetapplicaties, brengt de Vignette(r) Financial Advisor Suite op de markt. Dit softwarepakket maakt het voor financiële dienstverleners makkelijk om online relaties op te bouwen en te onderhouden tussen hun financiële adviseurs en klanten.

Vignette heeft de Financial Advisor Suite ontwikkeld samen met Accenture's Global Financial Services afdeling en met de input van toonaangevende financiële dienstverleners. Vignette's Financial Advisor Suite maakt uitgebreide persoonlijke interactie mogelijk tussen adviseurs en klanten van een financiële instelling; deze interacties kunnen bovendien efficiënt beheerd worden door de financiële adviseurs. De Vignette Financial Advisor Suite is gebaseerd op Vignette's bestaande oplossingen voor content management, personalisatie van content, integratie van front- en back-end, en analyse van het gedrag van sitebezoekers. Met de Advisor Suite kunnen financiële adviseurs hun online aanwezigheid verbeteren, kunnen zij meer klanten efficiënt maar toch persoonlijk helpen, wordt geld bespaard, en is de klanttevredenheid uiteindelijk hoger. Daarnaast helpt Vignette's Financial Advisor Suite effectenmakelaars, agenten en adviseurs een hechte relatie op te bouwen met hun klanten, dankzij de uitgebreide online mogelijkhed en voor samenwerking.

"Vignette heeft de Financial Advisor Suite ontworpen zodat financiële instellingen zichzelf duidelijk kunnen onderscheiden in de markt door gepersonaliseerde interactie met hun klanten," aldus Art Sinensky, vennoot van Accenture. "Een van de grootste uitdagingen voor financiële dienstverleners vandaag de dag is meegaan in de online 'customer-driven' wereld. Applicaties zoals de Vignette Financial Advisor Suite helpen deze bedrijven de nieuwste technologieën in te zetten. Technologieën waardoor zij hun klanten kunnen bieden wat zij vragen: persoonlijke interactie bij elk contact, via elk kanaal".

Belangrijke features van de Financial Advisor Suite:
* Uitgebreide persoonlijke informatie portal. Voor elke klant homepages op maat, gemaakt door de klant en hun adviseurs, met uiteenlopende informatie zoals beursgegevens, rekeningoverzichten, nieuwsberichten gerelateerd aan de portefeuille van de klant, informatie over specifieke financiële kansen en algemeen nieuws. Informatie van standaard financiële systemen en van persbureaus kan snel en makkelijk geïntegreerd worden in de applicatie.
* Geïntegreerde selfservice en communicatie. Vignette's Financial Advisor Suite biedt een reeks communicatiemiddelen voor financiële adviseurs, zowel online als via meer traditionele communicatiekanalen. Adviseurs die de Financial Advisor Suite gebruiken kunnen belangrijke informatie voor hun klanten gemakkelijk vinden en dit vervolgens onder hun aandacht brengen via e-mail, chat, spraak-over-IP of simpelweg door hen te vragen terug te bellen.
* Doelgerichte promotie voor toenemende omzet. Dankzij de uitgebreide personalisatie- en communicatiemogelijkheden van de Financial Advisor Suite is dit een ideaal middel voor promotie en up-selling, waardoor de verkoop van de financiële dienstverlener kan toenemen.
"Met Vignette's Financial Advisor Suite gaat online financiële dienstverlening verder dan het simpelweg bekijken van rekeningoverzichten en nieuws over de markt", aldus Freek van Wendel de Joode, regional manager Benelux bij Vignette. "De Financial Advisor Suite speelt in op wat financiële diensverleners tegenwoordig werkelijk nodig hebben: hun klanten online van dienst zijn met een 'customer-driven' aanpak. De Vignette Financial Advisor Suite helpt financiële dienstverleners hun producten en diensten effectiever aan te bieden, doordat zij hun klanten van dienst kunnen zijn met zeer relevante adviezen en doordat online interactie tussen klant en adviseur mogelijk worden gemaakt. Op deze manier wordt de klanttevredenheid verhoogd en is het makkelijker voor financiële dienstverleners om klanten te behouden."

"Krachtige en flexibele applicaties, zoals de Vignette Financial Advisor Suite, zorgen ervoor dat bedrijven hun klanten behouden en de efficiëntie van adviseurs verhoogd wordt doordat zij pro-actief voor iedere klant op maat gesneden en gepersonaliseerde informatie en diensten kunnen aanbieden", aldus Shawn Willett, analist op het gebied van internet commerce bij Current Analysis.

De Vignette Financial Advisor Suite is gebaseerd op industriestandaarden en Vignette's bestaande open oplossingen voor content management, personalisatie van content, integratie van front- en back-end en analyse van het gedrag van sitebezoekers. Dit heeft als voordeel dat dit complete applicatiepakket snel geïntegreerd kan worden in bestaande IT-systemen. Het pakket kan relatief eenvoudig geïmplementeerd worden, zonder kostbare maatwerkintegratie.

Beschikbaarheid van het product
De Vignette Financial Advisor Suite is op dit moment beschikbaar en leverbaar aan klanten. Voor meer informatie over Vignette's applicatiepakketten en het volledige aanbod van 'customer-driven' internet applicaties, zie www.vignette.com.

Vignette Corp.
Vignette Corp. (Nasdaq: VIGN) is de leverancier van 'customer-driven' internet applicaties. Vignette's producten helpen bedrijven om nieuwe relaties met klanten aan te gaan en bestaande relaties uit te bouwen. Daarnaast vergemakkelijken Vignette's oplossingen het steeds groter wordende aantal transacties van een organisatie met toeleveranciers en partners. Vignette software wordt nu al gebruikt door meer dan 1.250 bedrijven voor hun bedrijfskritische e-business applicaties. Vignette's hoofdkantoor is in Austin, Texas, en daarnaast zijn er kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Nederland is gevestigd in Amsterdam.