Gemeente Oegstgeest

Baggerwerkzaamheden Pastoorswatering

Het Hoogheemraad van Rijnland heeft besloten de baggerknelpunten in de Pastoorswatering te Oegstgeest in uitvoering te nemen. Het hoogheemraadschap wil de baggerwerkzaamheden voor de zomerperiode hebben uitgevoerd zodat de overlast in deze periode tot het verleden behoort. De baggerwerkzaamheden worden in opdracht van het hoogheemraadschap uitgevoerd door het aannemersbedrijf Dosco Baggerwerken BV.

De baggerwerkzaamheden van het 1e deel zijn al op 22 mei 2001 begonnen. Het betreft hier het traject ter plaatse van de Van Houdringelaan. Met het 2e deel, vanaf de Van Cuycklaan tot aan de Almondeweg, wordt gestart op 30 mei 2001. In totaal wordt ca. 1.000 m3 bagger verwijderd.

De bagger wordt met behulp van een schuifboot (een soort varende bulldozer) naar een 3-tal (overslag)locaties geschoven. Daar wordt de bagger met een kraan in vrachtwagens geladen en afgevoerd naar de gecontroleerde stortlocatie "Slufter" op de Maasvlakte. Het afvoeren van de bagger is noodzakelijk omdat deze is verontreinigd met zware metalen zoals kwik, koper, nikkel, lood en zink (klasse 4).

De baggerwerkzaamheden duren driel weken en zijn afgerond zodra de zomer begint.