Gemeente Oegstgeest

Beleidsvisie Wonen

Op 9 mei 2001 heeft het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsorgaan Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Leidse Regio (SROVLR) het concept Beleidsvisie Wonen Leidse Regio voor inspraak vrijgegeven. De Leidse regio bestaat uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Ambities Leidse Regio
In de Beleidsvisie Wonen worden de ambities van de Leidse Regio op het gebied van wonen beschreven. Het blijkt dat in de Leidse regio naast de vraag om meer woningen vooral ook behoefte bestaat aan betere woningen. Koopkrachtige gezinnen verlaten nu de regio wegens een gebrek aan geschikte huizen. Starters kunnen op dit moment moeilijk een woning vinden omdat de doorstroming stagneert. Daarnaast zijn er voor het toenemende aantal ouderen nog te weinig geschikte woningen. In de Beleidsvisie Wonen worden concrete voorstellen gedaan hoe de Leidse regio gezamenlijk een antwoord kan geven op deze ontwikkelingen.

De inspraaktermijn is vastgesteld op zes weken en loopt van 5 juni tot en met 15 juli 2001. In deze periode kunnen schriftelijke reacties ingediend worden bij het Dagelijks Bestuur van het SROVLR, t.a.v. mevr. I.I. de Bruijne- Schild, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Ter inzage
De Beleidsvisie Wonen ligt gedurende de bovenstaande periode ter inzage op het gemeentehuis van Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg 13 en is tevens voor 17,50 per exemplaar te koop bij de centrale balie van het gemeentehuis. De Beleidsvisie Wonen zal na verwerking van de inspraakreacties door het Dagelijks Bestuur voor goedkeuring worden aangeboden aan het Algemeen Bestuur van het SROVLR. De Beleidsvisie Wonen zal uiteindelijk door het Algemeen Bestuur van dit samenwerkingorgaan worden vastgesteld.

Meer informatie
In juni zal het concept van de Beleidsvisie Wonen tevens in een gezamenlijke regionale commissievergadering van alle zes de gemeenten in de Leidse regio worden besproken. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de heer M.B. Bruins van de gemeente Oegstgeest. Zijn telefoonnummer is (071) 51 91 755.