Afzender: toonen@vanluyken.nl

Contactpersoon: Desley Toonen

McArthurGlen benoemt Centre Manager voor Roermond

Datum: 31 mei 2001

Roermondenaar Piet-Heyn Bak (34) leidt
Designer Outlet Roermond

McArthurGlen benoemt Centre Manager voor Roermond

Europese Designer Outlet ontwikkelaar en exploitant BAA McArthurGlen heeft de 34-jarige Piet-Heyn Bak benoemd als Centre Manager voor het toekomstige Designer Outlet in Roermond. De in Roermond geboren Piet-Heyn Bak werkte voorafgaand aan zijn benoeming onder andere als Manager Nederland bij een Duitse meubelketen. Bak begint een goed halfjaar voor de opening van het Designer Outlet aan zijn nieuwe functie. Hij verheugt zich op zijn nieuwe taak: "Ik zie het als een unieke kans om uitgerekend in mijn geboortestad aan zo'n belangrijk project te werken. Ik wil het Designer Outlet Roermond graag neerzetten als een goede buurman in de hele regio."

Volgens Andrew M. Roud, directeur ontwikkeling Nederland/België en Duitsland van BAA McArthurGlen bevestigt de aanstelling van Bak "de voortzetting van de goede samenwerking met de stad Roermond. Met Bak halen we een detailhandelprofessional naar Roermond, die de regio kent en verstaat, vloeiend Duits en Engels spreekt, over een brede marketingkennis beschikt en zich al heeft bewezen in het ondernemers-denken en -ondernemersschap. We zijn ervan overtuigd dat Bak met grote energie en inzet voor alle betrokkenen het beste haalt uit ons project in Roermond."

Bak begint zijn werkzaamheden met een introductie bij een aantal Europese McArthurGlen Designer Outlets. Vanaf eind deze zomer zal hij vanuit Roermond de voor november geplande opening voorbereiden.

In deze drukke periode zal de voormalige speler van het Nederlandse nationale hockeyelftal nauwelijks tijd hebben voor zijn hobby's zeilen, tennis en golf.

Als Centre Manager is Bak verantwoordelijk voor de bedrijfsresultaten van het Designer Outlet. Daarbij is een goede samenwerking met de designer labels huurders van belang, alsook het opbouwen en onderhouden van een netwerk met de omgeving en marktpartijen. Bak rapporteert direct aan de Commerciële Directeur Europa van BAA McArthurGlen in Londen.

In Roermond wordt de eerste fase gebouwd van het eerste Nederlandse project van BAA McArthurGlen: 80 shops op 12.500 m2 verkoopoppervlakte op het 14,6 hectare grote terrein van het voormalige kazerneterrein naast de vierbaansweg N280. Het twaalfde Designer Outlet van de Brits-Amerikaanse joint venture is vanwege de grensligging tegelijkertijd het eerste project voor de Duitse markt, aangezien driekwart van de jaarlijkse 2 tot 3 miljoen bezoekers uit Nordrhein-Westfalen verwacht wordt. In Designer Outlets worden merkkleding en schoeisel van designer labels aangeboden tegen kortingen van 30-50%. Het centrum zal naast de normale openingstijden ook twaalf keer per jaar op zondag open zijn. Voor het bouwen van het Designer Outlet Roermond, investeert BAA McArthurGlen in de regio meer dan honderdvijftig miljoen gulden. De eerste fase van het Designer Outlet Centre biedt plaats aan 300 tot 400 fulltime banen. Het architectonische ontwerp is van het Limburgse architectenbureau Henk Wolters Architects en is geïnspireerd door de architectuur van de oude stadskern van Roermond. De bouw van het project is in handen van de Dordrechtse STRABAG Nederland B.V.

BAA McArthurGlen is een joint venture van de Britse luchthaven, British Airport Authorities (BAA), en outlet specialist McArthurGlen. Het bedrijf is Europees marktleider in het ontwikkelen en exploiteren van Designer Outlets.

BAA McArthurGlen exploiteert in Europa 11 Designer Outlets; in Groot-Brittannië (7), in Frankrijk (2), in Italië (1) en Oostenrijk (1). Deze centra bieden samen meer dan vierhonderd topmerken en trekken jaarlijks dertig miljoen bezoekers.

BAA McArthurGlen op Internet: www.mcarthurglen.com

Voor meer informatie over het Designer Outlet Roermond en BAA McArthurGlen kunt u contact opnemen met:

Van Luyken Communicatie Adviseurs
Desley Toonen/ Hans Ph. Weijel
Tel.: (+31) 23 5400424
Fax: (+31) 23 5354806
GSM: (+31) 6 51594394.
E-mail: toonen@vanluyken.nl en weijel@vanluyken.nl

Van Luyken Communicatie Adviseurs

Postbus 824

2003 RV

Haarlem

Telefoon: 023 5400424