Persbericht

Innovatieve, ondernemingsbrede SAN-oplossingen

COMPAREX maakt door uitbreiding productrange stapsgewijze integratie mogelijk

Zaltbommel, 31 mei 2001 - COMPAREX, leverancier van toekomstgerichte ICT-infrastructuren, heeft haar pakket op fibre channel gebaseerde SAN (Storage Area Network) oplossingen uitgebreid met een aantal nieuwe producten van McDATA. Middels het verbrede product portfolio biedt COMPAREX innovatieve technologie, met als doel efficiënte systeem integratie met op de klantsituatie toegesneden oplossingen. De stapsgewijze implementatie van ondernemingsbrede SAN-oplossingen opent nieuwe mogelijkheden voor gebruikers.

De omvang van informatie die wordt gegenereerd door internet-, e-business- en datawarehouse-oplossingen neemt explosief toe. Parallel daaraan stellen ondernemingen ook steeds hogere eisen aan hun storage network infrastructuren. Efficiënte oplossingen voor opslagbeheer, waarmee een onafgebroken beschikbaarheid van bedrijfskritische gegevensbronnen wordt veiliggesteld, zijn van vitaal belang binnen een 'high-performance' ICT infrastructuur. Het nieuwe SAN-productportfolio van COMPAREX biedt oplossingen voor een efficiënte en naadloze integratie van ondernemingsbrede 'storage network' infrastructuren. Het uitgebreide aanbod is mede gebaseerd op nieuwe SAN-modules van McDATA, die in eerste instantie worden toegepast voor het inrichten van afzonderlijke datacenters en van op afdelingen georiënteerde SAN's. Deze SAN's kunnen worden geïntegreerd bij het opzetten van een ondernemingsbreed Storage Area Network. Op die manier kunnen SAN oplossingen flexibel worden ingevoerd en op elk moment worden aangepast aan de zich steeds wijzigende eisen.

Ruggegraat
De voor SAN-omgevingen unieke 'Single-stage' Fibre Channel Director ED6064 van McDATA beschikt over 64 poorten en vormt de betrouwbare ruggegraat van een 'Enterprise-to-Edge' SAN-platform. De uiterst schaalbare en flexibele ED6064 garandeert een gegevensbeschikbaarheid van 99,999%, ook wel '5 9's' genoemd. De Fibre Channel Departmental Switches CS3032 en CS3016 staan op hun beurt aan de basis van 'het afdelingsnetwerk'. Met niet minder dan 32 poorten, respectievelijk 16 poorten, beschikken deze switches over de hoogste poortdichtheid binnen hun segment.

Met de Fibre Channel Loop Switch CS1000, die fungeert als een 'edge switch' op werkgroepniveau en daarmee een alternatief vormt voor conventionele hubs, kan uiteenlopende apparatuur in een bestaande backbone-infrastructuur worden geïntegreerd. Door de gegevens van de 'enterprise edge' te consolideren en te integreren in het datacenter, kan de gegevensbeheerder bedrijfskritische gegevens goedkoper en efficiënter beheren en beschermen.

EFC-management software zorgt ten slotte voor gecentraliseerd management. Hierdoor is het opzetten en administreren van deze SAN-oplossingen én het beheren van de SAN-componenenten, zeer eenvoudig. Op die wijze kan met COMPAREX' op SAN-oplossingen gerichte product portfolio, een efficiënte integratie van ondernemingsbrede SAN-oplossingen worden gerealiseerd.

COMPAREX Nederland B.V.
Met meer dan 30 jaar ervaring in mission-critical data centers, bouwt COMPAREX de brug tussen traditionele en nieuwe businessmodellen. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van 'toekomstvaste' oplossingen voor veeleisende (e)Business-omgevingen. Als system integrator biedt zij flexibele, maar vooral stabiele oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau.

Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken:


- Storage, back-up & recovery

- Network Attached Storage, Storage Area Network & Web Attached Storage
- System & storage management

- Unix & Windows 2000 services

- Server Based Computing

- Consolidatie UNIX & Windows 2000

- Migratie van OS/390 naar Unix en MS NT/W2000
- Managed Services

COMPAREX werkt nauw samen met vooraanstaande hardware leveranciers zoals SUN, Compaq en EMC en met een aantal gerenommeerde softwarebedrijven, zoals Legato Software en BMC Software.

Organisatie
COMPAREX Nederland is onderdeel van COMPAREX Holdings, met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Afrika. In Europa is COMPAREX gevestigd in tien landen. In totaal telt de COMPAREX-organisatie ongeveer 7000 medewerkers, waarvan er ongeveer 1200 werken in Europa. COMPAREX Holdings had in het boekjaar '99-'00 een omzet van circa 1,8 miljard gulden (groei 73%), waarvan bijna de helft in Europa werd gerealiseerd. De winst bedroeg circa 100 miljoen. De onderneming heeft een sterke financiële positie. Focus voor de komende jaren ligt vooral op groei in Europa, met name in (e)Business-oplossingen en -diensten.