PERSBERICHT

Genie benoemt nieuwe CTO

Amsterdam, 31 mei 2001 - Genie.nl heeft per 1 juni 2001 Edwin Plag (30) benoemd tot CTO en lid van het Management Team. Plag was al sinds mei 2000 bij Genie.nl werkzaam als Technical Manager. Daarvoor was hij via diverse consultancies werkzaam bij ABN-AMRO, KPN Telecom, Unisource en OPTA. In zijn functie bij Genie.nl is Plag verantwoordelijk voor het management van de afdeling die de telecom-infrastructuur en de IT-systemen beheert en de web- en WAP-portal bouwt en onderhoudt.

"Edwin heeft al vanaf de start een belangrijke rol binnen onze technische afdeling. Zijn kennis en ervaring zijn van groot belang voor de verdere uitbouw van de web- en WAP-activiteiten van Genie.nl," aldus Han Bartholomeus, CEO van Genie.nl.

Naast Plag bestaat het Management Team van Genie.nl uit Han Bartholomeus, CEO; Joost de Boer, Marketing Manager; Oscar Kales, Business Development Manager; Maarten de Vries, Retail Manager en Ronald Baarslag, Manager Finance and Administration.

Het bedrijf
Genie.nl (www.genie.nl, wap.genie.nl) werd in augustus 2000 in Nederland geïntroduceerd. Als open portal biedt Genie.nl vaste en mobiele internetdiensten aan iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en toegang heeft tot internet. Het aanbod bestaat uit informatie-, communicatie-, entertainment- en m-commercediensten via web, WAP en SMS. Genie.nl breidt haar web- en WAP-portal voortdurend uit met nieuwe diensten die het leven gemakkelijker en leuker maken. Genie.nl werkt samen met de Postbank en Telfort aan een project om 500.000 Postbank-klanten m-bankieren te bieden.

Genie is de mobiele internet divisie van British Telecom. Genie levert topkwaliteit content via haar web- en WAP-portals naar vaste en mobiele apparaten over de hele wereld. Genie werkt in de UK samen met grote internetportals als AOL, MSN, Yahoo! en Freeserve, waardoor gebruikers van die portals hun e-mail via Genie kunnen benaderen. Op dit moment heeft Genie web- en WAP-portals in Duitsland, Frankrijk, Hong-Kong, Italië, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en een WAP-portal in Maleisië. Wereldwijd telt Genie op dit moment meer dan 4 miljoen geregistreerde gebruikers. De komende maanden zullen web- en WAP-portals geïntroduceerd worden in andere Europese en Aziatische landen.

Noot aan de redactie:
Foto van Edwin Plag is digitaal als JPEG bestand (300 dpi) te vinden op: http://www.dlvpr.nl/upload/foto/PR268gr.jpg