Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 31-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.55) Donderdag 31 mei 2001

Geleen, woninginbraak:
In een woning gelegen aan het Mauritspark in Geleen heeft tussen dinsdag 12.00 uur en woensdag 08.30 uur een inbraak plaatsgevonden. De inbreker wist de woning binnen te geraken na het forceren van het slot van een schuifpui. Uit de woning werden een hogedrukreiniger, een babyfoon en een accuboor ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, straatroof:
Een 40 jarige vrouw woonachtig te Sittard is donderdag kort na het middernachtelijk uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer werd donderdagmorgen omstreeks 00.10 uur op de hoek van de Paardestraat en de Ursulinestraat in Geleen geheel verrast door een onbekend gebleven man. Deze had de tas van het slachtoffer vastgepakt en probeerde deze weg te rukken. Het slachtoffer hield haar tas dermate stevig vast dat zij daar enkele brandblaren aan over hield. Uiteindelijk had zij toch haar tas moeten loslaten. Na het in bezit krijgen van de tas rende de straatrover weg over de Ursulinenstraat. In de bordeauxrode tas was een beurs aanwezig met daarin enkele tientjes, een agenda en een pinpas. Het slachtoffer, die ten gevolge van de straatroof geheel overstuur was, heeft zich ter behandeling aan de opgelopen blaren onder doktersbehandeling moeten stellen.

Doenrade, met vals geld betaald:
De beheerder van een tankstation gelegen aan de Provinciale weg Noord in Doenrade is woensdag namiddag 30 mei 2001 het slachtoffer geworden van de uitgifte van een vals bankbiljet van DM 100. Een onbekend gebleven man reed met zijn auto het tankstation op en tankte voor een klein bedrag. In het kantoor werd vervolgens betaald met een bankbiljet van DM 100 waaraan de bediende fl. 85,- teruggaf als wisselgeld. Nadat de bestuurder van de auto vertrokken was bleek het zich te handelen om een vals bankbiljet van DM 100. De beheerder heeft van het uitgeven van vals geld bij de politie aangifte gedaan.

Beek, aanranding:
Een 22 jarige inwoonster van Elsloo is maandagavond kort voor 21.00 uur op de Wethouder Sangerstraat in Beek het slachtoffer geworden van een aanranding.
De vrouw fietste over de Wethouder Sangersstraat in de richting van Beek. De bestuurder van een gele bomfiets, met een intergraal helm op zijn hoofd, kwam naast haar rijden waarbij de vrouw zag dat de man mogelijk onder zijn kleding aan het mastruberen was. Tijdens het rijden deed de man de vrouw enkele oneerbare voorstellen waar de vrouw niet van gediend was. Geheel onverwacht betaste de man de vrouw aan haar borst waarop de vrouw de hand van de man wegsloeg gevolg door een scheldkanonnade van de vrouw. De bromfietsbestuurder maakte zich daarna er tussen uit. De man op de knal gele bromfiets heeft een lichtgetinte bruine huidskleur. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 20 jaar. Het slachtoffer heeft van de aanranding woensdagmiddag aangifte bij de politie gedaan.