PERSBERICHT

Schoonoord, Odoorn, Exloo en ontbrekende deel gemeente Emmen sluiten aan

Vrijwel geheel Zuidoost Drenthe naar Centrale Huisartsenpost Emmen

De reorganisatie van de avond, nacht en weekeinddiensten voor de huisartsen in Zuidoost Drenthe wordt op 2 juli grotendeels afgerond. Vanaf die datum zijn vrijwel alle huisartsen binnen het werkgebied van de regionale Huisartsenvereniging Zuidoost Drenthe aangesloten bij de Centrale Huisartsenpost Emmen. Enkele huisartsen in het gebied Exloërmond Valthermond sluiten zich waarschijnlijk in de loop van dit jaar als laatsten aan bij de organisatie van de Centrale Huisartsenpost Emmen. De nog op te lossen grensproblematiek rond patiënten van de betreffende artsen in de provincie Groningen is hiervoor de belangrijkste reden.

De Centrale Huisartsenpost Emmen verzorgt vanaf 2 juli de spoedeisende huisartsenzorg buiten de normale praktijktijden voor zo n 60 huisartsen, die gezamenlijk rond de 150.000 patiënten hebben.

De huisartsen nemen deel in de Centrale Huisartsenpost om de bereikbaarheid van de huisartsenzorg in spoedeisende gevallen buiten de normale praktijktijden te verbeteren en om kwalitatief goede huisartsenzorg de komende jaren te kunnen blijven garanderen. De sterke vermindering van het aantal avond, nacht en weekenddiensten verlaagt de werkdruk voor de steeds schaarser wordende huisartsen en verbetert het vestigingsklimaat voor jonge huisartsen. Bereikbaarheid, snelheid en kwaliteit van de spoedeisende medische hulpverlening worden gegarandeerd door een nauwe samenwerking tussen de huisartsen, de Regionale Ambulancevoorziening Drenthe en het Scheperziekenhuis in Emmen.

Alle patiënten van de huisartsen die zich per 2 juli aansluiten bij de Centrale Huisartsenpost Emmen, worden binnenkort per brief over de veranderingen in de avond- nacht- en weekeinddiensten geïnformeerd. Verdere informatie kunnen de patiënten krijgen bij hun eigen huisarts.