Data Distilleries in top 500 snelst groeiende Europese bedrijven

Amsterdam, 31 mei, 2001 - Data Distilleries, marktleider op het gebied van open analytische Customer Relationship Management (aCRM)-oplossingen voor business to consumer (B2C)-bedrijven, is opgenomen in de top 500 van snelst groeiende Europese bedrijven in het jaar 2000. Opname in de lijst betekent dat Data Distilleries volgens Growth Plus een van Europa's meest succesvolle ondernemingen is en een substantiële bijdrage levert aan de werkgelegenheid. Growth Plus promoot het ondernemerschap van ondernemers in Europa en publiceert jaarlijks Europe's 500, een lijst van de 500 snelst groeiende topbedrijven van Europa.

De resultaten van de Nederlandse bedrijven die zijn opgenomen in Europe's 2000 worden gepresenteerd tijdens een perspresentatie bij de VNO-NCW op 7 juni a.s. De VNO/NCW ondersteunt in Nederland de initiatieven van Growth Plus, tezamen met het Ministerie van Economische Zaken.

De 500 snelste groeiers van Europa verdrievoudigden de werkgelegenheid binnen hun organisaties ruim, door de afgelopen vijf jaar ruim 252.000 banen te creëren. In totaal bevat de lijst 20 Nederlandse bedrijven. Tezamen zorgden zij tussen 1995 en 2000 in Nederland voor 10.106 nieuwe banen. De groei van de werkgelegenheid is het grootst bij ICT-bedrijven, waar het aantal banen jaarlijks groeit met meer dan 40%. Data Distilleries had in de periode 1995 - 2000 een medewerkersgroei van 883%.

Aan de hand van een aantal selectiecriteria (zie bijlage) bepaalt Growth Plus of zij een bedrijf opnemen in Europe's 500. Verder gebruikt Growth Plus voor het selectieproces de David Birch Employee Growth Index. Deze index combineert zowel relatieve als absolutie groei van het aantal banen bij bedrijven. Vanuit een database van snel groeiende, succesvolle bedrijven uit 18 landen (15 EU lidstaten, Noorwegen, IJsland and Zwitserland) werd eerst een lijst van 6.000 genomineerden samengesteld. Op basis van informatie van landen experts en andere relevante data werd vervolgens een shortlist gecreëerd van 700 finalisten, waarna de 500 winnende bedrijven werden uitgekozen. Toetreding tot de Top 500, geeft Data Distilleries recht op het lidmaatschap van Growth Plus en stelt het bedrijf in staat te helpen om het ondernemerschap in Europa verder vorm te geven.

Marcel Holsheimer, oprichter van Data Distilleries: "Ik ben heel blij dat het zo goed gaat met Data Distilleries en dat we daardoor veel nieuwe banen hebben kunnen creëren de afgelopen jaren. Eind vorig jaar werden we al in de Envy Poll van de Wall Street Journal gerekend tot de top 21 van beste investeringen wereldwijd, dus ook andere partijen dan onze klanten zien toekomst in Data Distilleries."

Data Distilleries
Data Distilleries is marktleider op het gebied van open analytische CRM-oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven in de B2C-markt hun klantrelaties beter begrijpen, opbouwen en managen, en daardoor de waarde van deze relaties vergroten. Met de software van Data Distilleries kunnen organisaties klantgegevens vanuit de gehele organisatie analyseren, om zo actuele klantprofielen te genereren. Deze profielen worden ingezet om via zowel traditionele als elektronische kanalen klantrelaties in real time te optimaliseren. De software kan worden geïntegreerd met alle beschikbare sales en marketing software. Data Distilleries heeft partnerovereenkomsten gesloten met marktleiders op het gebied van CRM en
e-business, zoals Siebel Systems, BroadVision en Accenture. Tot Data Distilleries' klantenkring behoren toonaangevende organisaties zoals Postbank (ING Groep), Spaarbeleg (Aegon), Libertel-Vodafone, ABN AMRO en CenterParcs. Website: www.datadistilleries.com.

Noot aan de redactie
Mocht u naar aanleiding van dit bericht geïnteresseerd zijn in een interview met Marcel Holsheimer (oprichter van Data Distilleries) en/of Rob Baldock (CEO van Data Distilleries), laat het ons dan weten.

U kunt ook de perspresentatie van de Nederlandse ondernemingen in de top 500 van Europa's snelst groeiende bedrijven bijwonen. Deze vindt plaats op woensdag 7 juni aanstaande, van 10.00 uur tot 12.00 uur, bij de VNO-NCW, Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag. Zie