Lotus en NEC leveren samen messaging & collaboration-oplossingen voor MKB-markt
Krachtenbundeling Lotus-platform en NEC EXPRESS5800-servers

Diemen, 31 mei 2001 - Lotus en NEC Computer International zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Door het messaging & collaboration-platform van Lotus te bundelen met NEC EXPRESS5800-servers, bieden beide bedrijven een end-to-end-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven in Europa en de Verenigde Staten.

In eerste instantie wordt de NEC EXPRESS5800-server geleverd met tien licenties voor Lotus iNotes Web Access, de nieuwste Lotus-webclient, en een licentie voor Domino R5 Application Server, de toonaangevende messaging & collaboration-oplossing van Lotus. Bundels met andere Lotus-applicaties worden in de loop van 2001 geïntroduceerd.

Onder de naam 'Lotus Domino Application Server Bundle' levert NEC geïntegreerde messaging & collaboration-software inclusief diensten waarmee bedrijven een veilige, interactieve oplossing kunnen creëren voor intranet, extranet en internet. Op basis van de allesomvattende ontwikkelomgeving van Lotus Domino R5 Application Server kunnen bedrijven verder gaan dan alleen statische websites en nu ook e-business-oplossingen ontwikkelen met beveiligde workflow- en content-management.

"NEC wil haar klanten de meest complete serveroplossingen bieden", zegt Dominique Bourrus, Vice-President Professional Division van NEC Computers International. "Met de Lotus Domino Application Server Bundle leveren we serveroplossingen voor op het web gebaseerde messaging & collaboration. De EXPRESS5800-servers worden steeds vaker ingezet voor geavanceerde, bedrijfskritische e-business- en web-applicaties. Door deze samenwerking bieden we nu complete serversystemen die snel geïmplementeerd kunnen worden."

Ken Bisconti, Vice-President Lotus Worldwide Business Partner Organisation van Lotus Development Corp.: "De combinatie van onze krachten in de markt voor kleine en middelgrote bedrijven biedt onze klanten een one-stop-shop voor de ontwikkeling van hun messaging & collaboration-systemen. In de toekomst willen we voor deze groeimarkt ook andere Lotus-producten aan deze bundel toevoegen."

Beschikbaarheid
De Lotus Domino Application Server Bundle bevat een Domino R5 Application Server-licentie en tien Lotus iNotes-licenties, en wordt verkocht via de directe en indirecte verkoopkanalen van NEC. Het aanbod geldt voor de aankoop van alle NEC EXPRESS5800-servers voor Windows NT/2000 (Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Nederlands of Zweeds) of Linux (Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans). De iNotes-licentie geldt voor WebMail, iNotes Access for Microsoft Outlook en Domino Off-line Services.

Lotus iNotes
De iNotes Web Access web-client maakt Domino messaging, collaboration en Personal Information Managent (PIM) geschikt voor webbrowsers. Gebruikers kunnen de voordelen van de Domino-diensten benutten via een intuïtieve, gebruikersvriendelijke user interface - on line en off line. Hierdoor kunnen bedrijven de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van hun messaging-infrastructuur verbeteren.

Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,