Gemeente Barendrecht


JAARLIJKS PROEFALARM;

OP 6 JUNI LOEIEN DE SIRENES!

Op woensdag 6 juni aanstaande om 12 uur 's middags loeien in de hele regio Rotterdam-Rijnmond, dus ook in Barendrecht, de sirenes. U hoeft hiervan niet te schrikken, er is niets aan de hand. Het gaat om het jaarlijkse landelijk proefalarm van het 'waarschuwings- en alarmeringsstelsel' voor rampen en grote ongevallen, dat ieder jaar op de eerste woensdag in juni wordt gehouden.

Het proefalarm is nodig om te testen of alle sirenes goed werken, maar ook om de bevolking vertrouwd te maken met het geluid van de sirenes. Het geloei van de oude sirenes, die enkele jaren geleden buiten gebruik zijn gesteld, kende iedereen maar al te goed. Die werden iedere maand getest. Dat was nodig omdat het 'mechanische' sirenes waren, die gevoelig waren voor storingen. Met het nieuwe systeem, dat elektronisch is, hoeft dat niet meer. Dat is technisch sterk verbeterd en kan via een computer 'in stilte' worden getest. Maar omdat de sirenes alleen gebruikt worden als het echt nodig is, bijvoorbeeld bij een chemische brand of de dreiging van een gaswolk, zullen ze niet zo vaak worden gebruikt. Om de mensen toch vertrouwd te maken met het geluid, zodat iedereen weet hoe het klinkt als er daadwerkelijk gevaar dreigt, is afgesproken dat de sirenes naast de regelmatige 'stille tests' één keer per jaar luid worden beproefd. Gelijktijdig met het proefalarm wil de gemeente u informeren hoe u moet handelen als de sirenes op een andere dag loeien dan de eerste woensdag in juni. Want dan is er echt iets aan de hand.

ALS DE SIRENE GAAT

Ga direct naar binnen

Sluit ramen en deuren

Zet Radio Rijnmond aan op frequentie 93,4 FM of de kabel

ALS DE SIRENE GAAT

Een natuurramp, vliegtuigongeluk, lekkende tanker, explosie, gifwolk of ander onheil waarbij veel mensenlevens op het spel kunnen staan; we denken er liever niet aan, maar de geïndustrialiseerde en dichtbevolkte Nederlandse samenleving kent nu eenmaal risico's. Als zich onverhoopt een ramp of zwaar ongeval in of rondom Barendrecht voordoet, wordt u gewaarschuwd door de sirene. Als de sirene meerdere malen achtereen te horen is, geldt een vaste regel: ga direct naar binnen, sluit de ramen en deuren en zet Radio Rijnmond aan. Ook als u niet thuis bent, geldt deze regel. Bent u buiten aan het werk, bent u aan het winkelen of zit u in de auto, dan moet u direct ergens naar binnen gaan. Dat kan een huis zijn, maar ook een winkel of een openbaar gebouw. Vraagt iemand om onderdak, laat hem of haar dan schuilen. In géén geval moet u gaan telefoneren. Dit is om te voorkomen dat het telefoonnet overbelast raakt. U moet dus ook niet bellen met het nationale alarmnummer 1-1-2. Wat er aan de hand is, hoort u via Radio Rijnmond.

KINDEREN OP SCHOOL

Als uw kinderen op het moment van een ramp op school zitten, kunt u ervan uitgaan dat op school voor hen wordt gezorgd. U moet ze niet gaan halen. De schoolleiding heeft, net als de gemeente, een rampenplan klaar liggen. Ook voor mensen in bejaardenhuizen of ziekenhuizen wordt door de leiding en het personeel gezorgd. Alle grotere instellingen hebben hun eigen rampenplan. Zij weten wat ze moeten doen in geval van een ramp of zwaar ongeval.

REGIONALE RADIO EN TV BELANGRIJK

De meeste rampen raken gelukkig bijna nooit heel Nederland maar meestal een veel kleiner gebied. Als zich echt een ramp of zwaar ongeval voordoet, hoort u daarom via de regionale radio- of televisiezender wat er aan de hand is. U ontvangt ook instructies hoe u moet handelen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een evacuatie. Het is dus erg belangrijk dat u weet waar u op uw radio de rampenzender Radio Rijnmond kunt vinden. Het is verstandig de frequenties en het kanaal op een vaste plaats te noteren. Bijvoorbeeld op de speciale ruimte op de bewaarkaart die verkrijgbaar is bij Bureau Communicatie, loket 304 in het gemeentehuis. Bewaar de kaart op een vaste plaats, bijvoorbeeld in de meterkast.

ALARMERINGSSYSTEEM VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDEN

De sirenes van het waarschuwings- en alarmeringsstelsel maken een hard geluid, dat voor vrijwel iedereen die zich buiten bevindt te horen is. Anders ligt dat bij doven en slechthorenden die een alarm slecht of zelfs helemaal niet kunnen horen. Alarmering via zogenaamde 'trilsemafoons' die doven en slechthorenden bij zich dragen, blijkt een goed alternatief voor deze groep mensen.

Zolang er nog geen landelijk waarschuwingssysteem voor doven en slechthorenden is, zijn zij aangewezen op burenhulp en een goed georganiseerde lokale hulpstructuur.

Kent u mensen in uw omgeving die een alarm niet kunnen horen of die hulp nodig hebben? Denk dan aan hen als de sirene gaat.

ALLEEN OP WOENSDAG 6 JUNI OM 12.00 UUR IS HET LOOS ALARM

Ieder jaar vindt op de eerste woensdag in juni een proefalarm plaats van de sirenes in onze regio. Dit jaar op woensdag 6 juni om 12.00 uur. U weet dan: dit is loos alarm, er is niets aan de hand.

Bouwen en Milieu

Meldingen bouwvoornemen en -aanvragen

Bij de afdeling Bouwen en Milieu zijn de volgende meldingen/aanvragen ingediend:


-van Beethovensingel 11 (BA 2001-209), voor het vergroten van de woning (23-5-'01);


-Binnenlandse Baan 36 (MB 2001-96), voor het vervangen van een berging (23-5-'01);


-Boekdrukkerij 4 (MB 2001-99), voor het plaatsen van een blokhut (23-5-'01);


-Donk 2 (BA 2001-205), voor het plaatsen van een reclamezuil (22-5-'01);


-Gaffelaar 25 (BA 2001-207), voor het vergroten van de woning (22-5-'01);


-van Hulststraat 3 (BA 2001-204), voor het plaatsen van twee dakkapellen (21-5-'01);


-van Hulststraat 19 (MB 2001-98), voor het plaatsen van een blokhut (23-5-'01);


-Londen 8 (BA 2001-203), voor het plaatsen van een reclame (21-5-'01);

-Cornelis de Mooystraat 31 (BA 2001-206), voor het plaatsen van twee dakkapellen (22-5-'01);


-Schoener 74 (MB 2001-97), voor het plaatsen van een berging (23-5-'01);


-Sluisleede nabij nr. 11 en Thurleede nabij nr. 1-19 (BA 2001-208), voor het plaatsen van diverse speelvoorzieningen (22-5-'01).

De bouwaanvragen/meldingen zijn ontvangen op de datum die erbij vermeld staat en ingediend bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

Vrijstellingen

De burgemeester van Barendrecht maakt bekend dat een verzoek om vrijstelling is ontvangen voor:


-Het realiseren van tijdelijke parkeerplaatsen op het terrein van het voormalige zwembad aan de Devel.

De tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan "Noord IV" is aangevraagd voor de periode van maximaal 5 jaar. Na afloop zal het perceel overeenkomstig de oorspronkelijke bestemming gebruikt worden, hetgeen zonodig met juridische middelen kan worden afgedwongen.

Ter inzage

Het verzoek om vrijstelling ligt met ingang van vrijdag 1 juni 2001 tot en met donderdag 28 juni 2001 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bouwen en Milieu, bij het loket van de werkeenheid ruimtelijke ordening (021/022). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor:


-het oprichten van 2 woningen aan de Steekkant en de Weerkant in het deelplan Waterkant (Carnisselande).

Het bouwplan is gelegen in het geldende bestemmingsplan "Carnisselande-zuid" op de nader uit te werken bestemming Woongebied. Op grond van artikel 5, lid 3 van de voorschriften van het bestemmingsplan kan vooruitgelopen worden op een onherroepelijk uitwerkingsplan. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om dit te doen. Hiervoor dient een procedure te worden gevolgd. Onderdeel van de procedure vormt de mogelijkheid voor een ieder om zienswijze in te dienen.

Ter inzage

Het bouwplan ligt met ingang van vrijdag 1 juni 2001 tot en met donderdag 28 juni 2001 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bouwen en Milieu, loket 18 (bouw- en woningtoezicht). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Zienswijze

Een ieder kan tot en met donderdag 28 juni 2001 schriftelijk zienswijze tegen het bouwplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, postbus 501, 2990 EA te Barendrecht.

Bestemmingsplan Spoorzone onherroepelijk.

Bij besluit van 26 april 2001 nr. 199901513/1 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 11 mei 1999 tot goedkeuring van bestemmingsplan Spoorzone onherroepelijk geworden.

Ingevolge artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het goedgekeurde bestemmingsplan voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie.

RECTIFICATIE

Abusievelijk is in de Schakel van 23 mei 2001 gepubliceerd, dat Burgemeester en Wethouders van Barendrecht het voornemen hebben vrijstelling te verlenen voor:

het bouwen van een woongebouw met 48 appartementen in de wijk Riederhoek (Carnisselande)

Het betreft hier een voortijdige publicatie. U wordt er op gewezen, dat pas bedenkingen ingediend kunnen worden, nadat opnieuw publicatie heeft plaatsgevonden.

Verleend

Verleende bouwvergunning/vrijstelling/positieve reactie op melding bouwvoornemen:


-Bizetstraat 47 (MB 2001-81), voor het plaatsen van een blokhut (21-5-'01);


-Gaatkensoog (BA 2000-309), voor het oprichten van een brug (21-5-'01);


-Kempenaar 60 (MB 2001-75), voor het plaatsen van een blokhut (21-5-'01);


-Meerwedesingel 33 (MB 2001-85), voor het plaatsen van een blokhut (21-5-'01).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken, na verzenddatum van de vergunning, een schriftelijk gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Hebt u bezwaar ingediend, dan kunt u bij de President van de Rechtbank Rotterdam (Sector bestuursrecht, postbus 50951, 3001 BM) verzoeken om de werking van de beschikking te schorsen.

Ter inzage

De bouwvergunningen met bijbehorende tekeningen liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

De gebruikelijke openingstijden zijn van toepassing.

OPENBARE WERKEN

Binnendienst

Herstraten gedeelte Maasstraat

Op dinsdag 5 juni zal gestart worden met het gedeeltelijk herstraten van de Maasstraat ( gedeelte tussen de Rijnstraat en Scheldestraat ). Vanaf deze datum zal de straat worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden zullen afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer 3 à 4 weken duren.

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer H.C. Vlot, tel. 698 388, van de afdeling openbare werken.

Afsluiting kruispunt 2e Barendrechtseweg - Jaagpad - Buitenlandse Baan

In verband met de aanleg van een rotonde op het kruispunt 2e Barendrechtseweg - Jaagpad - Buitenlandse Baan is er geen doorgaand verkeer op dit kruispunt mogelijk. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 7 mei t/m 19 juli, of zoveel langer dan wel korter indien noodzakelijk. Het (brom)fietsverkeer kan normaal passeren, maar kan enig hinder ondervinden. Een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer wordt door middel van gele tekst- en routeborden aangegeven.

Wijziging busroutes 184, 267 en de Nachtbus N8

In verband met deze afsluiting worden de buslijnen die dit kruispunt passeren omgeleid.

Buslijn 184 en Nachtbus N8:

J.G. Oemvliet - 2e Barendrechtseweg - Middeldijk - Leedeweg - Ziedewijdse Baan - Buitenlandse Baan v.v.

Buslijn 267:

Evertsenstraat - Schaatsbaan - Hoefslag - Bussluis Jaagpad - Torenmolen - J.G. Oemvliet - 2e Barendrechtseweg - Heinenoord v.v.

In verband met deze afsluiting vervallen de volgende haltes:

Buslijn 184 en Nachtbus N8:

-Buitenlandse Baan t.h.v. 2e Barendrechtseweg en Lindehoevelaan;
-Buitenlandse baan t.h.v. Bark;

Vervangende haltes zijn:

-J.G. Oemvliet;

-2e Barendrechtseweg t.h.v. Middeldijk;

-Ziedewijdse Baan t.h.v. Punter;

-Buitenlandse Baan t.h.v. sporthal "De Driesprong".
Buslijn 267:

-2e Barendrechtseweg t.h.v. de parallelweg (nabij fa. Onnink);
-Buitenlandse Baan t.h.v. 2e Barendrechtseweg;
-Binnenlandse Baan t.h.v. het Postkantoor;

Vervangende haltes zijn:

-Torenmolen t.h.v. Grondmolen;

-J.G. Oemvliet.

Inlichtingen over de werkzaamheden worden verstrekt door de heer H. Koene (0180-616009), inlichtingen over de omleiding worden verstrekt door de heren J.L. Dijker (0180-698364) en M. Scholtemeijer (0180-698386) van de afdeling openbare werken.

Afsluiting spoorwegovergang 1e Barendrechtseweg

In verband met werkzaamheden aan de spoorwegovergang aan de 1e Barendrechtseweg zal deze in het weekend van zaterdag 9 juni op zondag 10 juni tussen 00:30 uur en 08:00 uur zijn afgesloten voor al het verkeer.

Een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer zal door middel van gele tekst- en routeborden worden aangegeven.

Inlichtingen over de omleiding worden verstrekt door de heer M. Scholtemeijer (0180 698386) van de afdeling openbare werken.

OPENBARE WERKEN

Buitendienst

Wijziging huisvuilophaal

Op tweede pinksterdag, maandag 4 juni, wordt geen huisvuil opgehaald. De route van maandag verschuift naar dinsdag, terwijl de dinsdagroute ook normaal wordt afgewerkt.

Rooster oud papier/oud ijzer

Oud papier (za): 30/6,28/7,25/8,29/9,27/10,24/11,22/12

Oud ijzer (wo): 27/6,25/7,29/8,26/9,31/10,28/11,19/12

Openingstijden afvalaanbiedstation


-ma. t/m vr.: 07.30-16.00 uur; za.: 08.30-12.30 uur.
Openingstijden kringloopwinkel


-di. t/m za.: 10.00-17.00 uur, tel: 0180-629 782
Sluiting gemeentehuis

Op tweede pinksterdag (maandag 4 juni) is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.

Collecte

Voor de periode 3 juni tot en met 9 juni is een collectevergunning verleend aan het Nationaal Epilepsie Fonds/De Macht van het Kleine.

In deze periode is het niemand anders toegestaan te collecteren. Iedere collectant heeft een legitimatiebewijs bij zich. U kunt hier altijd naar vragen.

Culturele Stadstoer

In alle zeventien gemeenten van Havens & Heerlijkheden vindt tot en met september een Culturele Stadstoer plaats. Een maandelijkse rondrit onder leiding van een gids, per bus en te voet. De gids vertelt niet alleen over de bezienswaardigheden zelf, maar brengt de locaties tot leven met boeiende verhalen en anekdotes.

De Culturele Stadstoer vindt in Barendrecht plaats op iedere 1e woensdag van de maand, te weten: 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september, van 10.00 uur tot 12.00 uur. Begin- en eindpunt van de toer is NS-station Barendrecht.

Telefonisch reserveren van kaarten kan via Ticket Service Nederland: (0900) 300 12 50 (99 c/m). Via internet:
www.ticketservice.nl. Beide mogelijkheden tot 14 dagen voor aanvang van de toer.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij het postkantoor in Barendrecht, Binnenlandse Baan 7. De kaarten kosten f 12,75 (incl. f 2,75 reserveringskosten)

Doelgroepenavond Carnisselande/Portland

Vanavond wordt de doelgroepenavond Carnisselande/Portland gehouden. Deze tweemaandelijkse voorlichtingsavond over de ontwikkelingen in de nieuwbouwwijken Carnisselande en Portland begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Infocentrum aan de Carnisseweg 100 te Barendrecht.

Tijdens de avond wordt algemene informatie verstrekt over het Middeldijkerplein. In de nieuwsbrief, op doelgroepenavonden en tijdens commissievergaderingen zijn de deelplannen van het Middeldijkerplein reeds uitgebreid besproken. Op 31 mei worden de verschillende onderdelen (winkelcentrum, multifunctioneel zorgcentrum, noord-oost kwadrant met woontoren en Waterpoort) van het Middeldijkerplein gezamenlijk gepresenteerd.

Op de avond zijn de projectwethouder en betrokken ambtenaren van de gemeente Barendrecht aanwezig om toelichting te geven op de plannen.

Beeldende kunst, dans, tentoonstelling en lezingen

Full Moon II opent zaterdag 9 juni in Barendrecht

In de wijk Molenvliet is in 1982 naar een ontwerp van Lucien den Arend het eiland Saenredam aangelegd. Op het vierkante eiland staan 256 wilgen in een regelmatig patroon. Een roestvrijstalen kubus waarop de naam is aangebracht van de 17e-eeuwse kerkschilder Pieter Janszoon Saenredam staat in het centrum. De stammen en kruinen van de wilgen verwijzen naar de zuilen en gewelven in de kerkinterieurs die Saenredam heeft geschilderd. In Full Moon II reageren kunstenaar Joseph Semah en publicist Felix Villanueva op de christelijk gefundeerde beeldsymboliek die achter de vormgeving van het eiland Saenredam schuilgaat. Full Moon II is de Barendrechtse invulling van Havens & Heerlijkheden, het regionale programma van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

De opening van Full Moon II op zaterdag 9 juni start in Theater Het Kruispunt om 14.30 uur. Vervolgens zal het kunstwerk van Semah onthuld worden bij het eiland Saenredam, waarna het eerste deel van de dansvoorstelling plaatsvindt. Het tweede deel van de voorstelling is te zien in Theater Het Kruispunt. U bent van harte welkom bij de opening van Full Moon II.

Ruimtelijk kunstwerk

Joseph Semah en Felix Villanueva vatten het eiland Saenredam op als een zinnebeeld van het `paradijs op aarde'. Tegenover dit christelijk gefundeerd beeld stellen zij de in de joodse traditie gewortelde opvatting van een `toekomstige' betere wereld. In die traditie is de hoop op de toekomstige bevrijding van de gehele mensheid verbonden met de symbolische herbouw van de verwoeste Tempel van Koning Salomon te Jeruzalem. Op de grasstrook tegenover het eiland heeft Joseph Semah dit reconstructieve concept verbeeld. De bronzen afgietsels van acht kubussen, vervaardigd van acaciahout uit Jeruzalem, brengen de door Koning David aangebrachte fundamenten van de verwoeste Salomonische tempel te Jeruzalem in herinnering. Op de wanden van de kubussen zijn passages uit het Shir Ha-Shirim (Hooglied) aangebracht. In de geschiedenis van het Jodendom geeft dit aan Koning Salomon toegeschreven lied onder meer uitdrukking aan het verlangen naar de terugkeer van de verloren harmonieuze staat van het volk van Israël.

Tentoonstelling Shir Ha-Shirim

In aansluiting op de thematiek van Full Moon II vindt in de foyer van Theater Het Kruispunt in Barendrecht en de erboven gelegen Gemeenschapsbibliotheek de tentoonstelling Shir Ha-Shirim plaats met werken van Joseph Semah. Hier zijn tevens recente en antiquarische boekuitgaven van het Hooglied geëxposeerd.

Tentoonstellingsduur: 11 juni t/m 20 juli 2001. Openingstijden: ma. 13.30-20.30, di. 13.30-17.30,

woe. 13.30-20.30, do. 10-12.30, vr. 13.30-20.30, za. 10-12.30. Adres: Middenbaan 111, Barendrecht.

Dansvoorstelling

Speciaal voor de opening van Full Moon II produceerde choreograaf Pieter de Ruiter de dansvoorstelling Corpora Mixta, die bij het eiland Saenredam en in Theater Het Kruispunt wordt uitgevoerd. De choreografie is gebaseerd op de thematiek van het Hooglied.

Jongerenvoorstelling

Maandagmiddag 11 juni om 15 uur vindt in Theater Het Kruispunt een extra jongerenvoorstelling plaats, op muziek van Lucid Terror. In deze dansvoorstelling worden filmbeelden gebruikt van de openingsvoorstelling op locatie. De Saenredamstichting ontwikkelde hierbij voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs een lesbrief voor het vak CKV1. Ook zijn er activiteiten voor het basisonderwijs ontwikkeld. In samenwerking met de bibliotheek wordt een kijkwijzer gemaakt die aansluit op de tentoonstelling van Joseph Semah. Een klas van het Farelcollege in Ridderkerk maakte eerder al werkstukken rond het thema tolerantie, eveneens in aansluiting op de thematiek van het werk van Semah.

Lezing Bernlef

In Full Moon II zijn verschillende kunstdisciplines met elkaar verbonden. Voor de bibliotheek is dit een gelegenheid bij uitstek om een bijzondere lezing te organiseren.

Zij heeft voor deze gelegenheid de schrijver J. Bernlef uitgenodigd om en literaire avond te verzorgen op vrijdagavond 8 juni 2001 om 20.00 uur in de foyer van Het Kruispunt. De schrijver Bernlef heeft grote bewondering voor de beroemde kerkschilderijen van Saenredam en heeft daar in zijn werk op bijzondere wijze blijk van gegeven. De Stichting Gemeenschapsbibliotheek wenst op deze wijze mee te werken aan het Barendrechtse project Full Moon en hoopt zo voor haar publiek een extra bijdrage te leveren.

Entrée: fl. 15,-. Kaartverkoop in de bibliotheek van Het Kruispunt (info: 0180-616755): ma, woe en vrij 13.30-20.30 uur, di. 13.30-17.30 uur, do en za 10.00-12.30 uur.

Wist u dat:


-huisvuil alleen in gesloten blauwe gemeentelijke afvalzakken mag worden aangeboden;


-u groente-, fruit- en tuinafval in de doorzichtige gemeentelijke afvalzakken mag aanbieden;


-bij veel tuinafval grijze zakken mogen worden gebruikt. Deze moeten dan wel open zijn. De takken mogen worden opgebost (maximale lengte 1 meter);


-het huisvuil voor 07.30 uur buiten moet staan op de dag van vuilnisophaal en vanaf 19.30 uur de dag ervoor;


-dit alleen huisvuil mag zijn, dus geen grond, puin, grof vuil, klein chemisch afval e.d.;


-het gewicht van de huisvuilzak niet meer mag bedragen dan 12 kg;

-oud papier op de laatste zaterdag van de maand wordt opgehaald en dan voor 08.30 uur buiten moet staan;


-oud ijzer de laatste woensdag van de maand wordt opgehaald;

-uw koelkast geen oud ijzer is;


-u grof vuil kan laten ophalen voor f 12,50 per 1m3;

-de milieupolitie scherp toeziet op naleving van de regels;

-een overtreding van deze regels u een boete kan opleveren.
Op de milieukalender staat aangegeven wanneer u wat mag aanbieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de milieupolitie, tel. 698 339, of met de buitendienst van de gemeente, tel. 613 019.

Inenting 9-jarigen in Barendrecht

In de maand juni worden de 9-jarigen (geboren in 1992) ingeënt voor DTP en BMR. De inentingen worden op de volgende data gegeven op het consultatiebureau van Stichting Opmaat, Windsingel 164, te Barendrecht:

Woensdag 20 juni 15.00 - 17.00 uur

Dinsdag 26 juni 15.00 - 17.00 uur

Vrijdag 29 juni 15.00 - 17.00 uur

Enkele weken voor de inentingsdatum ontvangen alle 9-jarigen persoonlijk de oproepkaart van het consultatiebureau met hierop de datum en tijd waarop men verwacht wordt aan de Windsingel. De oproepkaarten en het inentingsboekje dienen op de inentingsdatum te worden meegebracht naar het consultatiebureau.

Wanneer u geen oproep heeft gekregen voor de inenting of wanneer u inhoudelijke vragen heeft over de inenting, dan kunt u op werkdagen bellen tussen 8.30 en 9.00 uur, tel. 641 510 of de zorglijn, tel. 0900-8664.

Geef je mening over verkeer en vervoer

Stilstaan op de Dierensteinweg, de ontsluiting van Carnisselande, 30 km zones in de wijk, de aanleg van rotondes. Wie heeft er geen mening over. Praat mee en laat je stem horen tijdens de fietstocht of de informatieavond over verkeer en vervoer. Met de suggesties en ideeën gaat de gemeente Barendrecht in het najaar aan de slag om het verkeersveiligheidsplan 2002 - 2012 op te stellen.

Met Vermaat op de fiets

Op zaterdag 9 juni fietst wethouder Dirk Vermaat met belangstellenden door Barendrecht. Tijdens deze fietstocht kunnen belangstellenden hun `knel- en aandachtspunten' rondom verkeer en vervoer kenbaar maken. De fietstocht start om 10.00 uur bij het gemeentehuis. De tocht duurt uiterlijk tot 12.00 uur. Iedereen die belangstelling voor de fietstocht heeft en/of een toelichting wil geven op een bepaalde verkeerssituatie kan zich aanmelden bij het secretariaat van de afdeling Openbare Werken Beheer, telefoon 698 720 of via e-mail secretariaat.OW@barendrecht.nl.

Geef uw mening over verkeer en vervoer

De fietstocht krijgt donderdag 14 juni een vervolg. Op die dag zijn belangstellenden welkom om op een informatieavond hun suggesties en ideeën kenbaar te maken ten aanzien van het onderwerp verkeer en vervoer. Tevens zal wethouder Dirk Vermaat een toelichting geven op het huidige gemeentelijk beleid ten aanzien van verkeer en vervoer.

De suggesties en ideeën van bewoners en belangstellenden worden op haalbaarheid getoetst en zo mogelijk verwerkt in het verkeersveiligheidsplan dat in het najaar van 2001 geactualiseerd wordt. Het verkeersveiligheidsplan wordt vastgesteld in 2002. De informatieavond wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. De avond begint om 20.00 uur en wordt rond 22.00 uur afgerond. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om donderdag 14 juni naar het gemeentehuis te komen, kunnen hun suggesties ook schriftelijk kenbaar maken. Bij Bureau Communicatie (3e verdieping gemeentehuis) liggen daarvoor speciale formulieren. Daarnaast ligt bij Bureau Communicatie ook het `oude' verkeersveiligheidsplan 1996 ter inzage. De formulieren kunnen worden afgegeven bij Bureau Communicatie, maar een reactie opsturen kan natuurlijk ook: Gemeente Barendrecht,

afdeling Openbare Werken Beheer

o.v.v. suggesties verkeersveiligheidsplan

Postbus 501,

2991 AA Barendrecht