Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

31/05/01 Koningin en Minister-President bij Global Forum II te Den Haag

Minister-president W. Kok houdt op donderdag 31 mei 2001 in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag een toespraak tijdens het Global Forum on Fighting Corruption and Safeguarding Integrity II. Hare Majesteit de Koningin is hierbij aanwezig en woont tevens een deel van de conferentie bij. De internationale conferentie voor ministers en specialisten vindt plaats van 28 tot en met 31 mei en wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie in nauwe samenwerking met vier andere Nederlandse ministeries. Het doel van de conferentie is overheden te committeren aan de bestrijding van corruptie en de bevordering van integriteit.

Tijdens Global Forum II komen ministers en specialisten uit circa 180 landen bijeen om overeenstemming te bereiken over het (inter)nationaal bestrijden van corruptie en het bevorderen van integriteit. De uitkomsten van Global Forum II zullen de eerste bouwstenen gaan vormen voor een VN-verdrag tegen corruptie. De voorbereidingen daarvoor worden in augustus gestart.

Minister B. Korthals van Justitie is gastheer van Global Forum II. De ministeries van Buitenlandse Zaken (inclusief
Ontwikkelingssamenwerking), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Financiën zijn betrokken bij de voorbereiding en organisatie van Global Forum II.