Gemeente Enschede

Kinderboerderijen Enschede weer open

De kinderboerderijen in Enschede zijn weer open voor het publiek. Deze waren sinds medio februari gesloten in verband met mogelijke verspreiding van het mond- en klauwzeervirus. Dat was toen een van de eerste maatregelen die de gemeente nam om mkz-risico's zoveel mogelijk te beperken.
Zo langzamerhand worden steeds meer van dit soort preventiemaatregelen ingetrokken omdat mkz-uitbraken al enige tijd niet meer zijn voorgekomen in Nederland.
Enschede en Twente zijn gelukkig helemaal niet met mkz-besmetting geconfronteerd. De populaire kinderboerderijen in Enschede zijn weer zeven dagen per week open. Dat zijn de volgende:


+ Kinderboederij De Wesseler aan de Wesselerweg 15a, tel. 4770723,
+ Stichting Kinderboederij 't Erve Wooldrik aan de Lorentzlaan 22, tel. 4322932,

+ Stichting Kinderboederij Noord aan de Vanekerbeekweg 15, 4335348.
Ledeboerpark
Het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat is vanaf donderdag 31 mei weer helemaal toegankelijk voor wandelaars. Er was nog een deel gesloten waar herten, ezels, schapen en geiten verblijven. Daar kunnen bezoekers ook weer naar toe.

Voor meer informatie over het Ledeboerpark kunt u terecht bij de gemeentelijke afdeling Natuureducatie (bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner); tel. 4351825.