Gemeente Leiden

Presentatie inrichtingsplannen Hooghkamerpark

Donderdag 31 mei is een spannende dag voor de leerlingen van de Apolloschool in Leiden. Vanaf 9.00 uur 's ochtends gaan ze elkaars maquettes van het nieuw in te richten speelterrein in het Hooghkamerpark beoordelen. De leerlingen selecteren drie maquettes. Een van deze drie maquettes wordt uiteindelijk 'in het echt' uitgevoerd in het park, eventueel aangevuld met ideeën uit andere maquettes.

De kinderen van de Apolloschool hebben de afgelopen weken enthousiast gewerkt aan hun 'eigen speelplek' in het Hooghkamerpark. De school is benaderd door de sector Wijkbeheer van de gemeente Leiden om met ideeën te komen voor de nieuwe speelplek. De enige voorwaarde was dat er geen traditionele speeltoestellen als glijbanen, wipkippen en dergelijke gebruikt mochten worden. De kinderen hebben hun ideeën vormgegeven met behulp van maquettes, gedichten, opstellen en boekjes. Die presenteren ze aanstaande donderdag aan elkaar en aan geïnteresseerden.

De jury die uiteindelijk het winnende ontwerp kiest bestaat onder andere uit leden van de groengroep Hooghkamerpark. Met deze groengroep is al regelmatig overleg gevoerd over de plannen voor het park. De avontuurlijke speelplek in het Hooghkamerpark is onderdeel van het 'Verbeteringsplan Hooghkamerpark' dat in overleg met omwonenden en gebruikers van het park tot stand is gekomen.

Waar en wanneer?

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 31 mei om 9.00 uur in de Apolloschool,
locatie Strausspad 2.