PERSBERICHT - 03 JUNI 2001

Efteling ontvangt haar 75 miljoenste bezoeker

Op vrijdagochtend 1 juni heeft de Efteling haar 75 miljoenste bezoeker, sinds de opening van het attractiepark in 1952, in het zonnetje gezet.

Spannende telling

Het was een spannende telling. Op donderdagavond 31 mei, overigens de 49e verjaardag van de Efteling, stond de teller nog op 74.997.318 bezoekers. Vrijdag bleek dat de 75 miljoenste bezoeker zich bevond onder de 52 leerlingen van de basisschool St. Jozef uit Holthees (bij Venray). Zij arriveerden rond 10.15 uur bij de kassa. Vervolgens werden zij na een spannende telling en geheel in lijn met het jaarthema Sterren stralen in de Efteling, als ware sterren onthaald door parkdirecteur Olaf Vugts, gastheer Pardoes en zijn vriendinnetje Pardijn.

Verrassing

De 75 miljoenste bezoeker ontving samen met alle andere leerlingen van de St. Josef basisschool een verrassingspakket. Tot grote vreugde van de leerlingen werd aan de hele school een schoolreisje aangeboden voor de Winter Efteling. Uiteraard werd ook het bezoek aan de Efteling van vandaag door de Efteling aangeboden. De enorme Efteling-feesttaart werd ook door de overige bezoekers smakelijk ontvangen.

Zeven sprookjes

De Efteling opende in 1952 voor het eerst haar poorten met zeven sprookjes in het Sprookjesbos, een theehuis en een speeltuintje. In dat jaar werden in totaal 240.000 bezoekers genoteerd. In 1954 werd de één miljoenste bezoeker al feestelijk ontvangen. De grondleggers van de Efteling, burgemeester Van der Heyden, Peter Reijnders en natuurlijk Anton Pieck, hadden toen nooit kunnen verwachten dat dit aantal in 49 jaar zou oplopen tot 75 miljoen.