Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 4-06-2001 Persberichten district Sitard (H.P. 16.05 uur) Maandag 4 juni 2001

Sittard, autodief aangehouden:
Een 49 jarige autodief is maandagmorgen 4 juni 2001 door de Duitse politie na een achtervolging op de Selfkantstraat in Sittard aangehouden.
De Duitse politie achtervolgde maandagmorgen omstreeks 04.30 uur een Nederlandse personenauto waarvan de bestuurder niet had voldaan aan een stopteken. Nadat de achtervolging richting het Duitse plaatsje Wehr en de Nederlandse grens kwam werd de Nederlandse politie gewaarschuwd. Nog voordat politiepatrouilles zich aan de grens konden vervoegen reed de vluchtende personenauto, een Ford Focus, de Duits / Nederlandse grens bij Wehr over. Daar raakte de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur kwijt waar hij zich vast reed in een berm. Daarbij liep de auto schade op. Twee mannen sprongen daar uit de tot stilstand gekomen auto waarvan er een kon ontkomen. Aangehouden werd een 49 jarige inwoner van het Duitse Ubach Palemberg. De aangehouden man werd meteen aan de ter plaatse gekomen Nederlandse politieambtenaren ter beschikking gesteld. De aangehouden verdachte is hierna aan het politiebureau Sittard ingesloten voor het instellen van een verder onderzoek. Een politiehond heeft een uitgereid onderzoek in de omgeving ingesteld. De hond kreeg wel lucht van een spoor maar kon de gevluchte verdachte niet vinden. Hij is tot nu toe onbekend gebleven.
De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Deze werd in de nacht van 28 op 29 mei vanuit een garage behorende bij een woning gelegen aan de Keldersdaal in Bingelrade gestolen. De gestolen auto gaat terug naar de eigenaar.
De politie stelt een verder onderzoek in naar de twee verdachte.

Elsloo, rijden onder invloed:
Een 21 jarige inwoner van Elsloo is zondagmorgen 3 juni 2001 door de politie aangehouden wegens het rijden op een bromfiets onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag zondagmorgen omstreeks 03.20 uur een snorfietser met hoge snelheid over de Steinderweg in Elsloo rijden. Een controle volgde. Bleek bij onderzoek dat de snorfiets een bromfiets moest zijn. De bestuurder had om de draagplicht van de helm te omzeilen het gele plaatje van de bromfiets vervangen door een oranje plaat. De bestuurder rook toen hij ter verantwoording werd geroepen over het verwisselen van de plaatjes behoorlijk naar drank. Een alcoholblaastest wees dit dan ook meteen aan. De bestuurder werd daarom meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Elsloo wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Beek, poging tot inbraak:
Zondagmorgen 3 juni 2001 omstreeks 02.50 uur hoorde een bewoner van de Langweide in Beek een vreemd geluid op straat. Toen hij uit zijn woning keek zag hij een onbekende bij een deur van een woning in de straat staan. Hij riep de man aan die het daarop meteen op een lopen zette. Verderop in de straat stapte de vluchtende man in een geparkeerde auto die met gedoofde lichten wegreed. Bij onderzoek bleek de gevluchte inbreker een poging had gedaan een deur van een woning te forceren. Daarbij had hij een bloempot omgestoten op welk geluid een buurtbewoner weer reageerde.

Geleen, onveilig rijgedrag:
Tegen een 27 jarige inwoner van Sittard maandagmorgen 4 juni 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens onveilig rijgedrag. De auto van de Sittardenaar reed omstreeks 01.30 uur met te hoge snelheid over de Rijksweg Noord te Geleen waar deze werd opgemerkt door een politiepatrouille. Nog voordat de snelheid precies kon worden vastgesteld minderde de automobilist zijn snelheid. Een controle volgde. Er bleken zes personen in de auto te zitten, waarvan twee op de bijrijdersplaats hetgeen niet toegestaan is Daarnaast bleek de bestuurder met een arm in het gips de auto te besturen. De automobilist bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken hetgeen een blaastest ook nog eens bevestigde. Aan het politiebureau bleek de ademanalyse een uitslag aan te geven onder het maximaal toegestane alcohol promillage, hetgeen betekende dat de bestuurder voor het alcoholgebruik vrijuit ging. Hij kreeg voor het vervoeren van zes personen en het rijden met zijn arm in het gips een proces-verbaal aangezegd.