Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-06-2001
Mediaberichten 4 juni 2001 (laatste berichten)

HAELEN Mishandeling

HAELEN Een 20-jarige man uit Heel heeft aangifte gedaan van mishandeling op zondagavond bij een horecagelegenheid aan de Burg. Aquariusstraat. De man werd zonder aanleiding in zijn gezicht geslagen door twee bekenden van het slachtoffer, twee mannen van 20 en een 21 jaar uit Beegden. Het slachtoffer heeft een stukje van een tand afgebroken, heeft een scheurtje in zijn bovenlip en pijn aan zijn neus. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

WEERT Vechtpartij

WEERT Vier verdachten in de leeftijd van 16 tot 24 jaar uit Maastricht, Munstergeleen, Stein en Sittard zijn zondagavond door de politie van Limburg-Zuid aangehouden in Sittard. Het viertal was eerder die zondagavond betrokken bij een vechtpartij op de Boerhaavestraat. Aanleiding voor de vechtpartij was het feit dat een 18-jarige man uit Heythuysen nog geld tegoed had van een van de verdachten, de 18-jarige man uit Maastricht. De Maastrichtenaar trok tijdens de vechtpartij een soort alarmpistool en schoot op een andere 18-jarige man uit Heythuysen. Die kreeg hierdoor stof in zijn ogen en had enige tijd geen zicht. Ook werd door de verdachten geprobeerd de man te slaan met een ijzeren staaf. Hij wist deze klappen te ontwijken. De man werd door ambulancepersoneel aan zijn ogen behandeld. Het viertal is overgedragen aan de politie Limburg-Noord en zij zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

TEGELEN Hennepkwekerij uitgebrand

TEGELEN In een schuur achter een woning aan de Roermondseweg is zaterdagavond brand uitgebroken. Hierdoor bleek dat er in de schuur een hennepkwekerij aanwezig was met ongeveer 300 planten. Ondanks het feit dat de brandweer de brand snel onder controle had is de kwekerij gedeeltelijk uitgebrand. Door roetschade en chloordampen zijn de planten niet door de politie in beslag genomen. Een 26-jarige verdachte uit Tegelen heeft zich gemeld bij de politie die een nader onderzoek instelt.