AAN: De auto(sport)redactie

Dubbele podiumplaats voor QFace Team Kroon

Zandvoort, 4 juni 2001. De Libertel Vodafone DTCC races tijdens het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort berkoonde het QFace Team Kroon met twee podiumplaatsen. Bert Ploeg (Noordwijkerhout) pakte in de Sprintrace een fraaie derde plaats en sloot de tweede race als zevende af. Teamgenoot Phil Bastiaans (Ulestraten) kende in de eerste race weinig geluk en viel voortijdig uit. In de tweede race revancheerde hij zich met een fraaie tweede plaats.

"We hebben voorafgaand aan de eerste race nog het nodige aan de set-up gewijzigd. Met name in de linkerbochten hadden we nogal wat last van onderstuur en liep de temperatuur steeds verder op. Gelukkig bleef ik de hele race buiten de klappen. Er gebeurde namelijk om mij heen het nodige, maar daar kon ik iedere keer keurig omheen sturen. Meer dan een derde plaats zat er deze keer echt niet in", aldus Ploeg na afloop.

Hectischer verliep de strijd voor Phil Bastiaans. Als gevolg van een afgebroken remschijf raakte hij een andere deelnemer en moest de strijd voortijdig staken. "De technici van het team hebben in de tussenliggende tijd geweldig veel werk verzet om de auto weer in orde te krijgen. Zo reed ik die tweede race met de oude 2000 voorwielophanging en had best wat problemen met de wegligging. Toch ging het in de race bijzonder lekker. Ondanks een klein uitstapje in Het Scheivlak lukte het mij in de laatste bocht om nog een plekje op te schuiven", verklaarde Bastiaans. Hij eindigde achter Tom Coronel maar voor Renault rijder Frans Verschuur als tweede.

Bert Ploeg kon zijn goede resultaat in de tweede race niet evenaren. "Wij hebben wat veranderingen in het onderstel doorgevoerd, maar dat bleek geen succes. Verder ging er een wiellager kapot. Meer dan een zevende plaats zat er deze keer niet in."

Uitslag race 5 Libertel Vodafone DTCC:

1.Sandor van Es (BMW);2. Frans Verschuur (Renault) 3. Bert Ploeg (QFace Team Kroon Clio)

Uitslag race 6 Libertel Vodafone DTCC:

1.Tom Coronel (BMW); 2. Phil Bastiaans (QFace Team Kroon Clio); 3. Frans Verschuur (Renault) en 7. Bert Ploeg (QFace Team Kroon Clio)

Stand na 6 races:

1.Sandor van Es 105 punten; 2. Tom Coronel 89; 3. Frans Verschuur 80; 6. BERT PLOEG 53 en 9. PHIL BASTIAANS 40.