Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 5 juni 2001

Sloop panden Edisonstraat/Baekelandplein

In opdracht van de Gemeente Eindhoven, de Stichting Trudo en ontwikkelaar Commercial Realty Associates (CRA) wordt begin juni gestart met de eerste werkzaamheden rondom de sloop van de panden Edisonstraat 149 t/m 159, Baekelandplein 25 t/m 29 en de schuurtjes aan de achterzijde van de panden Baekelandplein 18 t/m 24. Tevens wordt het woongebouw op de hoek Boschdijk/Marconilaan (Rudy van de Zande) gesloopt.
In het najaar 2001 wordt gestart met de nieuwbouw van het project Marconilaan/Baekelandplein, waarin o.a. woningen en kantoorruimte worden gerealiseerd op een ondergrondse parkeergarage. Aan het Baekelandplein zal in de toekomst de raamprostitutie worden geconcentreerd.

De sloopwerkzaamheden vinden plaats vooruitlopend op de herstructurering van het gebied dat wordt begrensd door de Marconilaan, Edisonstraat, Baekelandplein en de Boschdijk. Tot vroegtijdige sloop van de genoemde panden is besloten om verdere overlast in de wijk te voorkomen.
In het plangebied wordt een aantal functies ondergebracht waarbij de nadruk ligt op het realiseren van verbeteringen op het gebied van werkgelegenheid, beheersbaar maken van de raamprostitutie, het oplossen van verkeersoverlast en het stimuleren van culturele ontplooiingsmogelijkheden voor bewoners.

Het plan bestaat in feite uit drie delen; een hoofdgebouw, dat het gezicht vormt aan de Ring, waarin kantoorruimten en woningen zijn ondergebracht en het bedrijfsverzamelgebouw dat aan de Edisonstraat ligt. De overgebleven woningen aan het Baekelandplein worden verbouwd tot bedrijfspanden voor raamprostitutie, waarbij een strikte scheiding voor ogen staat met de eerder genoemde plandelen. De totale bouwtijd van het plan is circa twee jaar.