Gemeente Eemnes



* Bekendmaking

* Gemeenteberichten week 23
Bouwvergunningen
Kapvergunningen
Bestemmingsplannen

* Subsidieverordening

* Proefalarm Brandweer

* MKZ voorzorgsmaatregelen in Eemnes versoepeld
* Verordening Voorzieningen Gehandicapten 2000

* No more X-idents


* Strategisch Gebiedsperspectief


* Gemeenteberichten voorgaande weken

Gemeenteberichten week 23

Bouwplannen

Ingekomen meldingen/aangevraagde bouw- en aanlegvergunningen
- Goyergracht Zuid 47, bouwen garage/hobbyruimte.
- Laarderweg 8, bouwen erker.

- Pijlenkamp 50, vergroten woning.

- Vlierberg 4, veranderen bedrijfsruimte.

Verleende toestemming/bouw- en aanlegvergunningen
- Jhr. C. Roëlllaan 6, plaatsen 2 dakkapellen, verzonden op 31 mei 2001.

- Goyergracht Noord, sectie A, nummer 2391, aanleg kavelpad, verzonden op 28 mei 2001

Kapvergunningen

Ingekomen aanvragen

- Goyergracht Zuid 47, twee berken.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Leys, allen van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen: f. 225,- voor burgers en f. 450,- voor rechtspersonen.

Bestemmingsplannen

Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Kavel N, Noordbuurt, bouwen woning met garage/berging
- Nieuweweg, bouwen woning met garage/berging
- Patrijzenhof 55, vergroten woning.

- Rietgors 46, vergroten woning.

- Zomertaling 6, vergroten woning en bouwen erker.
Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf 8 juni 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Subsidieverordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2001 heeft besloten de subsidieverordening die dateerde uit 1998 te herzien en een nieuwe Subsidieverordening 2001 vast te stellen. De nieuwe subsidieverordening treedt op de derde dag na deze publicatie in werking.

De verordening ligt tijdens kantooruren ter inzage bij de balie van de Basisadministratie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Veerman (035 - 5390611).

Proefalarm Brandweer

Op woensdag 6 juni zal de jaarlijkse oefening van het sirenenet van de regionale brandweer plaatsvinden. Het proefalarm bestaat uit driemaal een luid alarmsignaal dat 1 minuut en 26 seconden duurt. Deze signalen zijn te horen om 12.00, 12.05 en 12.10 uur.

Bekendmaking

Op 23 april 2001 heeft de gemeenteraad van Eemnes in haar openbare vergadering de Verordening Voorzieningen Gehandicapten 2000 vastgesteld.
Deze verordening treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 april 2000. De verordening ligt tijdens kantooruren ter inzage bij de balie van de Basisadministratie. Nadere informatie wordt desgevraagd verstrekt door de heer B. Mijwaard van de sector ABW.

MKZ voorzorgsmaatregelen in Eemnes versoepeld
Boerenorganisatie GLTO en gemeentebestuur danken bevolking voor begrip

In overleg met de boerenorganisatie GLTO is besloten om de voorzorgsmaatregelen in Eemnes om MKZ-besmetting te voorkomen, te versoepelen. Aangezien het laatste nieuwe geval van MKZ-besmetting dateert van 22 april 2001 (ruim 3 weken geleden) is het verantwoord om nu tot versoepeling van de voorzorgsmaatregelen over te gaan.

In overleg met de buurtgemeenten is besloten om op vrijdag 18 mei de polderwegen weer vrij toegankelijk te maken. Het gemeentebestuur en de Boerenorganisatie GLTO danken de inwoners van Eemnes die het dringende verzoek om weg te blijven uit de polder, de laatste weken trouw hebben gerespecteerd.

Met ingang van week 21 (de week van maandag 21 mei) zal het afval in geheel Eemnes (dus ook in het poldergebied) weer volgens het ophaalschema worden verzameld. De ontsmettingregels voor de containers van alle eigenaren van evenhoevigen, blijven echter gewoon van kracht. Het spreekt vanzelf dat ook het deponeren van mest in de containers strikt verboden blijft. Deze voorzorgsmaatregelen zullen pas worden opgeheven als het Ministerie van LNV hier toestemming voor geeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J.A. de Bruijn; 035-5390611

NO MORE X-IDENTS

TeamAlert is het jongerenteam dat verkeersveiligheid onder de aandacht van jongeren brengt.

Op zaterdag 9 juni 2001 organiseert TeamAlert in Amersfoort het StopConcert

NO MORE X-IDENTS

een bijzonder concert met bekende Nederlandse bands.

Iedereen tussen de 16 en 25 jaar, die in zijn of haar eigen omgeving een leeftijdgenoot heeft verloren door een verkeersongeval, zelf betrokken is geweest bij een verkeersongeval of zich betrokken voelt bij het onderwerp Verkeersveiligheid en jongeren, is welkom!

Kijk voor informatie op http//www.teamalert.nl of bel ons en meld je aan!
(020 4199839)

Strategisch Gebiedsperspectief

Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren en provincies Noord-Holland en Utrecht stellen samen een visie op: Denkt u mee over de toekomst van het BEL gebied?

"In 2025 zit u in uw auto die automatisch bestuurd wordt, rustig om u heen te kijken. U ziet in de verte de groene bomenrij langs de Eem opdoemen. Achteromkijkend ziet u de contouren van Hilversum. Tevreden bedenkt u hoe mooi in het BEL-gebied het landelijke karakter is behouden. Dankzij de snelle ontwikkelingen op computergebied is wonen en thuiswerken veel belangrijker geworden dan het huisvesten van winkels en bedrijven. De overheid, en zeker de gemeenten hebben sinds het jaar 2000 goed ingespeeld op de ruimtenood, de recreatiedruk en volgestroomde wegen. Een aantal fietsroutes is inmiddels getransformeerd in snelle verbindingen voor voetgangers en fietsers. En het BEL-gebied heeft nog steeds haar eigen bijzondere karakter met de lommerrijke lanen, statige landhuizen, de boerderijen en ruime weilanden".

Toekomst of realiteit?
Natuurlijk is het verhaaltje hierboven toekomstmuziek. Toch zitten er onderwerpen in waar we ons nu al over buigen. Want wat willen we precies in het BEL-gebied met de recreatie? Kunnen we samen het toenemende sluipverkeer tegen gaan? Hoe zorgen we voor voldoende winkels, scholen en welzijnsvoorzieningen in de gemeenten? Moeten er nog huizen of bedrijfsterreinen komen? Kunnen we ons bijzondere landschap behouden?

Vooruitblik voor de komende 25 jaar
Over de antwoorden op deze vragen wordt sinds enige tijd hard nagedacht. De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren de provincies Noord-Holland en Utrecht werken daar samen aan, in het zogenoemde Strategisch Gebiedsperspectief BEL. Een visie, toekomstbeeld, waarin kansen én bedreigingen die de komende 25 jaar op het gebied afkomen centraal staan. Dat zijn er nogal wat. En ze spelen ook nog eens onderling op elkaar in. Met de informatie die deze visie op gaat leveren, kunnen provincie en gemeenten hun beleidsplannen weer beter voeden. Denk bijvoorbeeld aan een streekplan of verkeer- en vervoerplan.

Om tot die gebiedsvisie te komen, doorlopen gemeenten en provincie een aantal fasen. Zo is eerst een karakteristiek van het gebied geschreven. Daarna volgde een beschrijving van de ontwikkelingen: wat komt er de komende tijd op het gebied en zijn bewoners af? Momenteel wordt bekeken hoe die ontwikkelingen kunnen worden omgezet tot doelen, zodat een visie ontstaat over 25 jaar in dit gebied samen leven. En ten slotte wordt bekeken hoe die doelen kunnen worden gerealiseerd.

Meedenken?
Het opstellen van het strategisch gebiedsperspectief BEL is geen eenvoudige opgave. Het gaat om onderwerpen die over grenzen van gemeenten heen gaan en die lastig voor een gemeente alleen zijn op te pakken; het gebied staat immers centraal. Daarom werken gemeenten en provincies hier dan ook samen aan. Het liefst willen gemeentebestuurders en provincie hierin ook de mening van de inwoners en maatschappelijke organisaties van het gebied betrekken. Op 19 en 21 juni worden hiervoor twee discussieavonden georganiseerd. Over enige tijd vindt u op deze gemeentepagina daarover meer informatie.