Provincie Groningen

Groningen, 30 mei 2001 Persbericht nr. 109

Uitnodiging aan de pers

Afsluiting project "ecologisch groenbeheer nu en in de toekomst"

Woensdag 6 juni a.s. wordt in Roden (gemeente Noordenveld) het afsluitende symposium van het BGM-project "Scholing, voorlichting en invoering van ecologisch groenbeheer" gehouden. (BGM staat voor Bijdrageregeling Gebiedsgericht Milieubeleid).

Dit project, dat gestart is in 1997, werd begeleid door AOC Terra Middelbare Tuinbouwschool Frederiksoord en was gericht op gemeenten en waterschappen in de drie noordelijke provincies.

Doel van het project is de beheerders van openbaar groen - gemeenten, waterschappen - te begeleiden bij het natuurlijke beheer van hun groene elementen, zoals bermen, parken en beplantingen.

In totaal hebben 28 gemeenten en 4 waterschappen aan het project deelgenomen.

In de provincie Groningen waren dat de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, De Marne. Marum, Reiderland, Zuidhorn, Bellingwedde, Vlagtwedde en de waterschappen Hunze en Aa en Noorderzijlvest.

Staatssecretaris G.H. Faber van het ministerie van LNV zal 's middags aan de gemeenten en waterschappen een certificaat uitreiken.

Het programma voor deze dag luidt als volgt:

09.30 uur:

Ontvangst ("De Winsinghhof" . Brink 10 in Roden)

10.00 uur:

Opening en welkom door dagvoorzitter Klaas Jansma

10.05 uur:

Inleiding door de heer G. Wolters, wethouder gem. Noordenveld

10.10 uur:

Toelichting op het project door H. Fokken, AOC Terra

10.20 uur:

Presentatie voorbeeldprojecten door J.H. Visser, wethouder gem. Heerenveen en U. Medema, opzichter wijkverzorging gem. Haren

11.45 uur:

Inleiding door J. Spijker, Alterra Wageningen

12.15 uur:

Lunch

13.15 uur:

Excursie per fiets door de gemeente Noordenveld. Onderweg demonstraties door enkele firma's die zich bezighouden met alternatief onkruidbeheer

15.30 uur:

Inleiding en uuitreiking certificaten door de staatssecretaris van LNV, Mevrouw G.H. Faber

16.30 uur:

Afsluiting

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst (of delen daarvan).

Plaats van handeling: "De Winsinghhof", Brink 10 in Roden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129