Asbest. Wat is het? Is het gevaarlijk? AVR biedt u alle antwoorden!Christiaan Krieg, 6 juni 2001
Het gebruik van asbest is inmiddels verboden en het product wordt niet meer verkocht. Maar omdat asbest in het verleden veel is toegepast, kunt u het nog steeds tegenkomen in uw bedrijf. Bijvoorbeeld in golfplaten, in de CV-ruimte als leidingisolatie of als brandwerende beplating.

Wat is asbest?
Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen die zijn opgebouwd uit microscopische kleine, naaldachtige vezels. Asbest is vaak gebruikt om zijn goede eigenschappen: het is sterk, slijtvast, bestand tegen logen, zuren en hoge temperaturen, isolerend en bovendien goedkoop. Het materiaal is in het verleden veel gebruikt in bijvoorbeeld bedrijfspanden en woningen. De meest toegepaste soorten van asbest zijn: witte asbest (chrysotiel), blauwe asbest (crocidoliet) en bruine asbest (amosiet). Later werd pas bekend dat asbest een grote risicos voor de gezondheid met zich mee kon brengen.

Veilig en betrouwbaar
Zowel AVR-MCS als AVR-Keunen zijn reeds jaren in het bezit van het noodzakelijke KOMO procescertificaat BRL 5050, zijn ISO-9002 gecertificeerd en zijn in het bezit van het certificaat Veiligheids Checklist Aannemers (VCA**). Al deze certificaten geven u de zekerheid dat de asbestwerkzaamheden gecontroleerd en volgens de wettelijke normen worden uitgevoerd. De werkzaamheden worden dan ook gecontroleerd door de Arbeidsinspectie en door onze certificerende instanties.

Voor vragen over asbest en de verwerking er van kunt u bellen met Milieuservices AVR Capelle aan den IJssel, telefoon 010 - 284 86 46. Klik hier verder voor meer informatie over asbestsanering.