Gemeente Amsterdam


Project 'Bestuursinformatie online' officieel van start

De Glazen Stad

Project 'Bestuursinformatie online' officieel van start

Wethouder Saskia Bruines, Telecommunicatie, heeft op vrijdag 1 juni de officiële aftrap gegeven van het project 'Bestuursinformatie online'. Zij hield een toespraak met als titel 'Naar een transparanter bestuur' met als rode draad het belang dat zij hecht aan openheid en toegankelijkheid van het openbaar bestuur. Internet biedt hier ongekende mogelijkheden voor.

Tegelijkertijd ging Bruines ook zelf online. Vanaf 15.00 uur is haar eigen website in de lucht. Op de site staan onder andere actuele informatie over de portefeuilles van Bruines en haar agenda en is het mogelijk met de wethouder in discussie te gaan. Het adres van de site is: http://www.bia.amsterdam.nl/bruines/

De website van Bruines sluit goed aan op de doelstelling van het project 'Bestuursinformatie online': een transparanter bestuur en alle bestuurlijke stukken van de gemeente Amsterdam te raadplegen via internet.

De Glazen Stad wil samen met de centrale stad en de stadsdelen een systeem ontwikkelen voor bestuursinformatie online. Op één plek moet alle informatie op een gebruikersvriendelijke manier te vinden zijn.

Meer informatie over het project vindt u op:
http://www.glazenstad.amsterdam.nl/projecten/bestuursinfo.html

Marleen Nieuwenhuis

© gemeente Amsterdam - 6-06-2001