Gemeente Zeist

Landelijk sirenenet wordt getest op woensdag 6 juni, 12.00 uur Oefenalarm, voor als er echt een ramp gebeurt
Op woensdag 6 juni om 12.00 uur wordt landelijk het alarmsysteem beproefd, dat moet waarschuwen bij rampen. Na een voorafgaand, waarschuwend alarmsignaal, dat 1 minuut en 26 seconden duurt, volgt drie keer een alarmsignaal. Precies om 12.00 uur en vervolgens om 12.05 en 12.10 uur.

Het gaat om het nieuwe alarmeringssysteem, dat de voorheen gebruikte sirene vervangt. In 2000 ging het oefenalarm naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede (op 13 mei) niet door. De sirene wordt door de regionale brandweerkorpsen in het vervolg één keer per jaar (op elke eerste woensdag van juni) beproefd. Een landelijke campagne zal hieraan bekendheid geven. Na de ramp in Enschede is het huidige voorlichtingsmateriaal, waaronder de bewaarkaart voor huishoudens, nog eens nader bezien. De conclusie is dat er wat betreft de sirene een aanpassing moest plaatsvinden. Belangrijk is te weten dat de sirene niet altijd gaat, terwijl er toch sprake kan zijn van een ramp. Bij het gaan van de sirene in het geval van een ramp blijft van kracht: áls de sirene gaat: ga direct naar binnen, sluit de deuren en ramen en zet de radio of TV aan (en stem af op onze regionale zender Radio "M" of Regio TV Kanaal 9).

Verspreiding nieuwe gemeentegids

In week 24 wordt de nieuwe gemeentegids 2001/2002 huis-aan-huis verspreid in de gemeente Zeist. Dit jaar weer geheel geactualiseerd en in een vernieuwde uitvoering.
De gids bevat informatie over de gemeentelijke organisatie en informatie over bedrijven, instellingen, verenigingen, stichtingen, etc. die actief zijn binnen deze gemeente.

Aanvullingen/wijzigingen
De gemeentelijke informatie aan het begin van de gids wordt samengesteld door de gemeente zelf. De overige informatie wordt samengesteld door de uitgever; Wegener Suurland Falkplan in Eindhoven.

Let u er dus wel op dat wijzigingen, zoals bijvoorbeeld een adreswijziging van een secretariaat, moeten worden doorgegeven aan Wegener Suurland Falkplan. Hiervoor kunt u gebruik maken van de bon achterin de gemeentegids.

Heeft u een NEE/NEE of een NEE/JA sticker? Dan ontvangt u de brochure niet! In de gemeentegids zijn advertenties opgenomen waardoor het drukwerk onder het zogenaamde 'ongeadresseerd reclamedrukwerk' valt. Op de adressen die voorzien zijn van een NEE/NEE of NEE/JA sticker moet de keuze van de bewoners worden gerespecteerd en mag de gids helaas niet worden bezorgd. Dit is vastgelegd in een convenant (een afspraak)van de Stichting Direct Marketing (uitgever van de stickers) die alle verspreiders in acht moeten nemen.

Gratis gemeentegids afhalen
De gemeentegids kan vanaf 18 juni a.s. worden afgehaald in de Publiekshal van de gemeente Zeist, Slotlaan 20 (tegenover gemeentehuis) of bij de wijkwinkel Zeist-Noord, J. van Oldenbarneveltlaan 70.

UNIEKE KANS VOOR GOEDKOPE ZONNEPANELEN

Vanaf vandaag kunnen particuliere huiseigenaren in het kader van het SUNpower project zeer goedkoop 4m2 zonnepanelen aanschaffen bij de REMU. Het gaat om zogenaamde Photovotaische Zonnepanelen (PV panelen) die het zonlicht omzetten in stroom voor huishoudelijk gebruik. Het is een unieke kans. De zonnepanelen kunnen door een stapeling van subsidies, alleen dit jaar voor ongeveer fl. 1.250,- aangeboden worden. Beslis snel, want de voorraad is beperkt.

Geïnteresseerden dienen voor de panelen eerst het volledig bedrag van 4.850,- te betalen. Uiteindelijk betaalt u na aftrek van de diverse subsidies een netto bedrag van ongeveer 1.250,-. De opbrengst van deze panelen bedraagt gemiddeld 350 kWh op jaarbasis ofwel ongeveer 10% van het huishoudelijk stroomgebruik.

Bewoners die belangstelling hebben moeten wel een huis hebben dat aan enkele eisen voldoet. Zo moet de woning een plat dak of een schuin dak op het zuiden hebben (met hellingshoek van 30 graden of meer). Het dak moet ook een oppervlak hebben van minimaal 1,5 bij 3 meter. Om problemen met de buren of overheid te voorkomen, dient het installeren van de zonnepanelen gemeld te worden bij de afdeling Vergunningen van onze gemeente.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Milieudienst aanmelden. Dit kan schriftelijk, telefonisch of via email op het volgend adres: Milieudienst, postbus 461, 3700 AL Zeist, 030-6999500, p.aelmans@milieudienstzou.nl. De geïnteresseerden ontvangen een informatiepakket inclusief een definitief aanmeldformulier. Reageer snel want de voorraad is beperkt.

Kantoren en Publiekshal gemeente op maandag 4 juni 2001 gesloten

Op maandag 4 juni (2e Pinksterdag) zijn alle diensten van de gemeente Zeist gesloten.