Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 6-06-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

(Brom)fietsenkijkavond Almere
ALMERE De politie houdt donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur een fietsenkijkavond op het hoofdbureau aan de Baljuwstraat. Alle fietsen (ca. 100) en bromfietsen (ca. 50) die in de afgelopen periode in de gemeenten Zeewolde en Almere zijn aangetroffen, staan uitgestald. Mocht u uw (brom)fiets kwijt zijn, kom dan kijken. Neem wel een kopie van uw aangifte mee! Er worden geen (brom)fietsen verkocht.

Autobrand op A6
ALMERE Dinsdagmiddag is op de A6 een auto in brand gevlogen. De 27-jarige bestuurder uit Hilversum hoorde een klap en zag plotseling rook. Hij heeft zijn auto aan de kant gezet, waarna de auto in brand vloog. De brandweer heeft de auto geblust. De bestuurder bleef ongedeerd.

Te hard, rijbewijs kwijt
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op de A6 een 26-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor te hard rijden. Hij werd geklokt op 155 km/uur (na meetcorrectie) waar 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding tussen fietsers
ALMERE Op de Uithof heeft zich dinsdagmiddag een aanrijding voorgedaan tussen twee fietsers. Een 32-jarige vrouw uit Almere gaf bij de T-splitsing vermoedelijk geen voorrang aan een 7-jarige jongen. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De jongen bleef ongedeerd.

Aanrijding Muntweg
EMMELOORD Een 25-jarige automobiliste uit Emmeloord is dinsdagochtend op de Muntweg ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed over de Muntweg en kreeg bij de kruising met de A6 geen voorrang van een 65-jarige automobilist uit Noordwijk. De man had haar over het hoofd gezien. De vrouw sloeg over de kop, de man kwam onderaan het talud tot stilstand. De traumahelikopter was ter plaatse en heeft assistentie verleend. De vrouw is in zorgwekkende toestand per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.