Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef werd dinsdagmiddag een gewapende overval gepleegd.

Omstreeks tien voor zes kwam een onbekende man de winkel binnen en stelde een medewerkster een onzinnige vraag. Plotseling riep de man dat hij geld en telefoonkaarten wilde hebben. De man pakte uit zijn jas een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om zijn eis kracht bij te zetten.

De medewerkster reageerde niet snel genoeg waarna de man zelf de kassa opende en geld en telefoonkaarten wegnam. De medewerkster moest vervolgens op de grond gaan liggen waarop de man vertrok.

Signalement dader: man, donkere huidskleur, sprak met een buitenlands accent. Tussen de 18 en 25 jaar. Hij droeg een zwarte base-ballpet, lichte spijkerbroek en een trainingsjack met de kleuren bruin en zwart.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Autodief aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance controleerde de politie een 36-jarige man uit IJsselstein die in een parkeerde auto zat aan de Stationsstraat.

De agenten vroeg het kenteken op bij de meldkamer en hoorde dat de auto gesloten was. De man werd direct aangehouden en voor verhoor overgebracht nar het bureau. De auto bleek in Hoogeveen gestolen te zijn.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de kruising van de Atoomweg met de Floraweg vond dinsdagavond een aanrijding letsel plaats waarbij twee mensen gewond raakten.

Omstreeks half tien reed een 23-jarige man uit Blaricum met zijn auto over de Floraweg in de richting van Maarssen. Over de Atoomweg reed een 30-jarige vrouw uit Maarssen vanuit de richting van de Lageweide.

Ter hoogte van de kruising Atoomweg met de Floraweg gaf de 23-jarige man uit Blaricum de 30-jarige Utrechtse geen voorrang waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding werd het voertuig van de man tegen een boom aangedrukt. De bestuurder werd vermoedelijk uit de auto geslingerd.

Beiden slachtoffers werden met hoofd, borst en armletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.