Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.40 uur
Drie woninginbraken opgelost

ABCOUDE De politie heeft met de aanhouding van een 38-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres drie woning-inbraken in Abcoude opgelost. Het Woninginbrakenteam verdenkt de man echter van het inbreken in zeker nog vijftien woningen in Breukelen, Abcoude en Loenen. Dit gezien de werkwijze en de aangetroffen sporen. Tijdens de verhoren liet de man zich hier niet over uit.

De man, die al meerdere malen met politie en justitie in aanraking kwam wegens woninginbraken, kon na voorbereidend onderzoek afgelopen woensdag 30 mei in een woning van een familielid in Amsterdam-Zuidoost worden aangehouden. De man dacht in eerste instantie nog te ontsnappen door over het balkon van de zevende verdieping van de flat naar beneden te springen, maar bedacht zich op het laatste moment.

De man ging alleen overdag en in de vroege avonduren op inbrekerspad en maakte gebruik van een opoefiets. De man keek eerst of ergens een raam openstond en klom dan de woning binnen. De buit bestond uit gemakkelijk op zijn fiets te vervoeren goederen, zoals geld, sieraden, een laptop, een foto en videocamera. Van de buit is niets teruggevonden. De man pleegde de inbraken in de maanden maart, april en mei van dit jaar.

De 38-jarige man is inmiddels voorgeleid en zit op last van de rechter-commissaris voorlopig vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Algemene verkeerscontrole

WOERDEN Bij een algemene verkeerscontrole aan de Polanerbaan in Woerden heeft de politie dinsdag een twintigtal bekeuringen uitgeschreven. Tien maal werd proces verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de autogordel en zeven bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich. Twee bestuurders werden bekeurd voor het voeren van mistverlichting en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

Alcoholcontrole

LOENEN Bij een alcoholcontrole aan de Bloklaan in Loenen zijn dinsdag tussen zeven uur en half tien s avonds 104 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Een bestuurder, een 49-jarige inwoner van Kortenhoef, had een alcoholpromillage van 1.1.