Gemeente 's-Gravenzande

Vraag huursubsidie op tijd aan

Vindt u dat u te veel huur betaalt in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor individuele huursubsidie. Huursubsidie is geen gunst maar een wettelijk recht. Aarzel dus niet om daarvan gebruik te maken.

Tijdig inleveren

Huurders die nu al huursubsidie ontvangen, hebben een aanvraagformulier voor de nieuwe periode thuisgestuurd gekregen. Andere huurders kunnen een aanvraagformulier bij de afdeling Financiën in het stadhuis afhalen, waar u ook uw aanvraagformulier met inkomstengegevens kunt inleveren. Vervolgens wordt uw voorlopige huursubsidie berekend, waarover u bericht ontvangt. Uw aanvraagformulier wordt daarna naar het ministerie van VROM gezonden, die uw definitieve huursubsidie bepaalt.

Ingevulde aanvragen voor huursubsidie moeten vóór 15 juni 2001 worden ingeleverd bij afdeling Financiën in het stadhuis (kamer 204 op de 2e verdieping). Dan kan namelijk direct in juli 2001 uw huishuur worden verminderd met de voorlopig berekende huursubsidie.

Inkomstengegevens over 2000

De huurder moet het gezinsinkomen over 2000 opgeven. Het gezinsinkomen is zowel het inkomen van u als dat van uw partner en dat van de inwonende kinderen en ouders. Hiervoor dient u de jaaropgave(n) 2000 mee te nemen die u van uw werkgever(s) of uitkerende instantie(s) hebt ontvangen. Als u aangifte inkomstenbelasting heeft gedaan, kunt u volstaan met een kopie van het aangiftebiljet.

Wanneer geen kopie van uw aangiftebiljet 2000 en/of uw jaaropgave(n) 2000 bij het aanvraagformulier is gevoegd, kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen.

Inkomensgrenzen

U komt niet in aanmerking voor huursubsidie als uw belastbaar (gezins)inkomen over 2000 een bepaalde grens overschrijdt. Voor gehuwden/samenwonenden 65-plussers is dat 43.250 en voor alleenstaande 65-plussers is de grens 33.150. Voor huurders jonger dan 65 jaar gelden andere belastbare inkomensgrenzen, te weten voor gehuwden/samenwonenden 50.050 en voor alleenstaanden 37.350.

Vermogensgrenzen

U komt niet in aanmerking voor huursubsidie als uw vermogen een bepaalde grens overschrijdt. Voor gehuwden/samenwonende 65-plussers is dat 95.900 en voor alleenstaande 65-plussers is de grens 69.250. Voor huurders jonger dan 65 jaar gelden andere vermogensgrenzen: voor gehuwden/samenwonenden 59.700 en voor alleenstaanden 40.500.
Voor meer informatie over huursubsidie kunt u contact opnemen met mevrouw Kramer, telefoon 430162.