Gemeente 's-Gravenzande

Bouwplannen

I. Westland Materiaal B.V. te Poeldijk heeft gemeld voornemens te zijn een transformatorstation te vervangen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 4671, plaatselijk bekend Monsterseweg 121.
Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' het bouwen van een transformatorstation niet is toegestaan (artikel 11, lid 1 en 2). Tevens voldoet het bouwplan niet aan de minimale afstandsmaat tot aan de erfscheiding (artikel 11, lid 4, onder l., onder 1.).
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de artikelen 11, lid 8, sub a en artikel 7, lid 1, sub a, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.
Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 7 juni 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. II. De gemeente s-Gravenzande heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een berging (ten behoeve van een schoolgebouw) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 2710, plaatselijk bekend Van der Kest Wittensstraat 3.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Dorp', omdat op gronden met de bestemming 'Maatschappelijke doeleinden' met nadere aanduiding Z (zonder bebouwing) geen bebouwing is toegestaan.

Het college van burgemeester en wethouders is op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 7 juni 2001 vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken omtrent de aanvraag en het verlenen van de vrijstelling bij het college van burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P. Voskamp

Woning

Dijckerwaal 20

P. Solleveld

Ketelhuis en substraatruimte

Boerenlaan 17

E.H. van Heemst

Tuincentrum

Monsterseweg 129

Fam. van der Houwen

Vernieuwen/vergroten woning

Monsterseweg 40

M.P. van Zon

Serre

Kapittelland 6

P.P. Verheul

Verticale warmteopslagtank

Naaldwijkseweg 249 B

ADB Cool Company

Vernieuwbouw agrarische bedrijfswoning

Galgeweg 2

A.J.M. van der Klaauw

Verbouwen zolder

Mr. de Fremerystraat 50

C. Stougie

Verbouwen woonhuis

Reiger 5

Aangevraagde sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P. Voskamp

Woning

Dijckerwaal 20

Gemeente 's-Gravenzande

Asbestbevattende vloerbedekking (zeil)

Pr Willem-Alexanderstraat 42

Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

A.M. de Haan

Dakkapel (achterzijde woning)

Beukenlaan 67

H.M. Bohms

Dakkapel (achterzijde woning)

Beukenlaan 45

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

E. van Staalduinen

Verbouwen woning (uitbouw)

Langestraat 107

W. Boekestein

Warenhuis

Groeneweg 149

P.J.P. van der Voort

Verenigingsbord

Koningin Julianaweg

Bouwvergunning verleend van rechtswege

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

J.P. van der Marel

Vervangen dak (riet) en brandvertragend impregneren
Groeneweg 167

Verleende sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P. van den Berg

Het afvoeren van 2 golfplaten en een afvoerbuis
Heenweg 17

L. van Staalduinen

Het inleveren van ± 35m² golfplaten van een schuurdak
Maasdijk 103

B. Immerzeel

Het slopen van een dakterras (asbest vloertegels ± 20m²)
Sweelincklaan 58

Geweigerde bouwvergunning

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

H.W. Zeijl

Dakkapel

Beukenlaan 49

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb zijn vermeld.