Persbericht

SQS zet expansie voort door vergroting van de deelname in de Nederlandse advies- en software bedrijven AQpro en AQsoft Door meerderheidsbelang en internationalisering
leidende Europese marktpositie veroverd

Keulen (Duitsland), 6 juni 2001 Het Keulse consultancy- en softwarebedrijf SQS Software Quality Systems AG heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse bedrijven AQpro BV en AQsoft BV, beide in Zaltbommel. De twee Nederlandse ondernemingen zijn gespecialiseerd in consultancy en service op het gebied van software-configuratie-management en software-testing.

Door de deelname heeft SQS zich een eerste plaats veroverd op de Europese markt voor het testen en de kwaliteitsborging van software. De samenwerking van SQS, AQpro en AQsoft zal de dienstverlening aan de klanten sterk ten goede komen.

Tevens heeft SQS met deze deelname een belangrijke stap gezet op weg naar verdere internationalisering. "Met AQPro en AQsoft bestrijkt SQS in Nederland meteen twee toepassingsgebieden van kwaliteitsborging, die een enorm groeipotentieel in zich hebben," verduidelijkt SQS-directeur Heinz Bons het initiatief. Bovendien is de markt in Nederland voor kwaliteitsborging en met name voor testsoftware en configuratie-management bijzonder interessant, omdat daar in het bedrijfsleven veel aandacht aan besteed wordt."

Voor AQpro en AQsoft betekent de deelname een grote sprong voorwaarts. "SQS heeft twintig jaar ervaring op het gebied van softwarekwaliteit, biedt daar momenteel uitgebreide services voor en is internationaal actief. Doordat wij ook van deze portefeuille gebruik kunnen maken openen wij voor onze klanten (bijv. door een nauwe samenwerking tussen het SQS Testlab en ons bedrijf) geheel nieuwe wegen. Deze integratie zal de positie als Europees markleider verder verstevigen," zegt Eddy Janvier, managing director van AQpro en AQsoft.

De eerste gemeenschappelijke projecten zullen al spoedig uitgevoerd kunnen worden, omdat er onder andere op het terrein van configuratie-management.gemeenschappelijke klanten zijn.

SQS Software Quality Systems AG
SQS is een onafhankelijk software-consultancybedrijf in Keulen, dat sinds 1982 met adviesdiensten, producten, congressen en conferenties op het gebied van software-kwaliteitsborging en software-kwaliteitsmanagement succesvol op de markt actief is.

Tot de SQS Groep behoren naast SQS zelf meerderheidsdeelnamen in SQS SA in Bilbao (Spanje), SQS GmbH in Wenen (Oostenrijk), alsook het Keulse FTT (Future Technology Team) GmbH. Klanten zijn vooral multinationals in de financiële sector (bijv. Deutsche Bank), in de telecomsector (bijv. Deutsche Telekom), in de industrie (bijv. Alcatel SEL), in het openbaar bestuur (bijv. het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken) en in de handel (bijv. Neckermann Postorders). Daarnaast werkt SQS al jaren samen met diverse kleine en middelgrote ondernemingen.

AQpro BV en AQsoftBV
AQPro is gespecialiseerd in productonafhankelijke advisering m.b.t. software-configuratie-management (SCM). In het bijzonder wordt veel aandacht besteed aan de methodische invoering, het dagelijks gebruik en het onderhouden van SCM in grote R&D-afdelingen.

AQsoft heeft zich gespecialiseerd in consultancy en services m.b.t. het testen van softwareprojecten, vooral bij technische systemen. De in Zaltbommel gevestigde onderneming biedt ook sinds ruim drie jaar professionele advisering op het gebied van software-configuratie-management en software-tests. AQsoft maakt daarbij vooral gebruik van gerenommeerde SCM-producten (bijv. CCC / Harvest, Clear Case, Continuus / CM) en testsoftware. Bij AQpro BV en AQsoft BV werken momenteel 22 mensen. Klanten van het bedrijf zijn onder meer de Belastingdienst, Philips Communicatiesystemen en Ericsson.

Fotos beschikbaar:


· Heinz Bons, directeur SQS Software Quality Systems AG.
· Eddy Janvier, Managing Director AQpro B.V. en AQsoft B.V. Nadere inlichtingen:
SQS Software Quality Systems AG
Heinz Bons
Stollwerckstraße 11
51149 Köln / Deutschland
Tel. +49 (0) 2203 91 54 - 0
Fax +49 (0) 2203 91 54 - 15
E-Mail: postmaster@sqs.de
Internet: http://www.sqs.de

Perscontacten + afbeeldingen:
Lubbers & De Jong BV
Keizersgracht 219
1016 DV AMSTERDAM
tel. +31 (0)20 4210565