AutoRai

6-6-2001

Ford Genk bereikt twee mijlpalen

Twee belangrijke mijlpalen in de Ford-fabriek in het Belgische Genk: van de veelbekroonde Ford Mondeo is het 200.000ste exemplaar van de band gerold én van de Ford Transit zijn in korte tijd 150.000 bestelwagens geproduceerd.

Volgens John Fleming, vice-president Manufacturing bij Ford Europa, bewijst het zo snel bereiken van deze grote productieaantallen het commerciële succes van beide producten. De Mondeo en de Transit zijn allebei hoekstenen in de nieuwe Europese strategie van Ford en onderstrepen nogmaals dat ons merk zijn nieuwe productstrategie op serieuze wijze realiseert.

De Ford-fabriek in Genk is één van de meest moderne in Europa en Ford heeft innovatieve technieken ontwikkeld om van zowel de Mondeo als de Transit een zeer groot aantal varianten te kunnen bouwen. We zien deze twee snelle productiemijlpalen als een compliment aan het team in Genk, dat bijna tegelijkertijd de fabricage van deze twee nieuwe en belangrijke Ford-modellen heeft opgezet en doorgevoerd. De fabriek draait nu op volle toeren om aan de grote vraag in heel Europa naar Mondeo en Transit te voldoen, aldus Fleming.

Europese Auto 1
Eind 2000 werd de nieuwe Ford Mondeo geïntroduceerd en sindsdien is deze auto niet minder dan 24 maal onderscheiden. Bij de prestigieuze prijzen horen de Europese Auto 1, Das Goldene Lenkrad in Duitsland en een verzameling van elf Car of the Year-titel´s (waaronder die van de toonaangevende Britse tijdschriften What Car? en Top Gear).

Van of the Year 2001
De Ford Transit heeft inmiddels zestien prijzen in de wacht gesleept. In de afgelopen 13 jaar heeft de Transit maar liefst tien keer de Europese ranglijst van lichte bedrijfswagens aangevoerd. Bovendien is de Transit verkozen tot internationale Van of the Year 2001. Recentelijk won de Transit nog de Arctic Van Test. Voor de eerste maal is de Transit zowel met voor- als met achterwielaandrijving leverbaar en in de versies van één of twee ton laadvermogen.