Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen 6 juni
10:22 woensdag 6 juni 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Niet goed opgelet

SCHOONEBEEK. Doordat een 27 jr. man uit Schoonebeek even niet goed oplette, botste hij dinsdagavond op de Nieuw Amsterdamseweg in zijn woonplaats achter op een andere auto die moest stoppen voor de kruising met de Oldenhuis Gratamastraat. Door de klap van de aanrijding schoot deze auto de kruising over en kwam tegen een boom tot stilstand. De 19 jr. bestuurster uit Schoonebeek raakte licht gewond en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Frontale aanrijding tussen fiets en bromfiets

EMMEN. Een 66 jr. vrouw raakte dinsdagavond in haar woonplaats Emmen gewond doordat ze op haar fiets in botsing kwam met een tegemoetkomende bromfiets. De vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd. De ook in Emmen wonende 16 jr. bestuurder van de bromfiets raakte licht gewond en moest door zijn huisarts worden behandeld. Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de Nieuw Amsterdamsestraat. De vrouw wilde linksaf slaan en zag daarbij de bromfietser over het hoofd.


*
Bromfietsers gevallen

DALERPEEL. Op de Steigerswijk in Dalerpeel kwamen dinsdagavond twee bromfietsers te vallen. Eén van de bromfietsbestuurders, een 16 jr. jongen uit Dalerpeel, raakte daarbij lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bromfietser, een 16 jr. jongen uit De Krim bleef ongedeerd. Het ongeluk gebeurde doordat de beide bromfietsers bij het binnenrijden van de bebouwde kom van Dalerpeel elkaar met de sturen raakten.


*
Teveel gedronken

HAVELTE. Bij een verkeerscontrole op de N371 bij Havelte hield de politie dinsdagavond een 38 jr. automobilist uit Meppel aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille naar voren. De man kreeg direct een transactievoorstel van f. 410,-. Bij deze controle werden in totaal 188 blaastests afgenomen. Twee bestuurders hadden gedronken. Eén bleef onder het toegestane alcoholgehalte van 0,5 promille. Ook werden nog 13 automobilisten bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

DALEN. Een 43 jr. man uit Coevorden werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op de Burgemeester Fonteinstraat in Dalen. De man bestuurde onder invloed een personenauto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,25 promille. Deze man moet zich op 20 augustus verantwoorden voor de rechter.


*
Bromfiets gestolen

ASSEN. Dinsdag is in de Oudestraat in Assen een bromfiets gestolen. De eigenaresse, een meisje uit Assen, had haar zwarte Vespa Piaggio afgesloten geparkeerd voor een winkel in deze straat. Toen ze terugkwam was de bromfiets verdwenen.


*
Gereedschap gestolen

ASSEN. Bij een inbraak in een loods aan de Van Doornestraat in Assen is in de nacht van dinsdag op woensdag gereedschap gestolen. Men kwam binnen door een ruitje te forceren. Uit de loods verdwenen o.a. een bosmaaier en een accuboormachine.