Politiebericht Groningen: Diverse 6-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 6 juni 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: dronken man op straat
De politie heeft dinsdagavond aan de Stoepemaheerd in Groningen een 38-jarige man uit Groningen aangehouden wegens openbare dronkenschap. De lag midden op straat te slapen. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. De man is ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Onder de kleding van de man troffen de agenten een tamme rat aan. Het diertje is overgedragen aan de dierenambulance.

Groningen: gewonden bij verkeersongeval
Een 17-jarige bromfietser en zijn 16-jarige passagier, beiden uit Peize zijn maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de B.S.F. von Suttnerstraat in Groningen. De bromfietser reed vanaf de Veenweg de Von Suttnerstraat op en verleende daarbij geen voorrang aan een 46-jarige automobilist uit Groningen. Bromfietser en passagier werden aangereden en kwamen te vallen. Beiden liepen hoofdletsel op en zijn naar een ziekenhuis gebracht. De brommer raakte zwaar beschadigd. De auto liep slechts lichte schade op.

Groningen: onbekende dode vrouw
Na een melding van een binnenschipper troffen politiemensen dinsdagavond het stoffelijk overschot van een nog onbekende vrouw aan in het water van het Starkenborghkanaal ter hoogte van de Oostersluis in Groningen. De vrouw is vermoedelijk door verdrinking om het leven gekomen. De identiteit van het slachtoffer is onbekend. Het signalement van de vrouw luidt als volgt: normaal postuur, lengte 1.70 meter, geschatte leeftijd tussen 40 en 50 jaar, donkerblond halflang haar met lichte slagen/krullen. Ze droeg bruine schoenen en was gekleed in een blauwe regenjas en een zwarte halflange rok. Onder de jas droeg ze een grijze trui. De politie doet onderzoek naar de identiteit en de woonplaats van de vrouw en de omstandigheden waaronder ze in het kanaal terecht is gekomen. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf.

Groningen: autodief aangehouden
Stadswachten troffen dinsdagavond op een parkeerplaats aan de Kornoeljestraat in Groningen een gestolen auto aan. Toen politieagenten bij de auto arriveerden om een onderzoek in te stellen reed de wagen net weg. De bestuurder, een 18-jarige man uit Spijkenisse, is daarop aangehouden. De man verklaarde de wagen, waarvan de bedrading was doorverbonden, te hebben gevonden. Hij is ingesloten. De wagen blijkt maandag in Groningen te zijn gestolen.

Groningen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Oude Ebbingestraat in Groningen zijn dinsdagmiddag een 23-jarige vrouw en een 47-jarige snorfietser, beiden uit Groningen, gewond geraakt. De vrouw stak de rijbaan van de Ebbingestraat over en keek daarbij niet goed uit. Ze werd aangereden door de uit de richting van de Grote Markt komende snorfietser. Er ontstond een botsing waarbij beide verkeersdeelnemers kwamen te vallen. De bestuurder van de snorfiets liep letsel aan een hand en een been op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De voetgangster liep slechts blauwe plekken op.

Groningen: gevallen vrouw
Doordat het trottoir van het Gedempte Zuiderdiep in Groningen glad was geworden door het weglopen van vet uit een afvalcontainer van een horecagelegenheid gleed een 26-jarige vrouw uit de gemeente Loppersum maandagmiddag te vallen. Ze is met vermoedelijk een botfractuur naar een ziekenhuis vervoerd.

Groningen: straatrovers aangehouden
In een bij een woning aan de Valreep in Groningen heeft de politie dinsdagnacht drie mannen in de leeftijd van 25, 28 en 39 jaar, alle drie uit Groningen aangehouden. De drie worden verdacht van beroving van een 34-jarige man uit Groningen eerder in de nacht in de Oude Kijk in het Jatstraat in Groningen. Het slachtoffer, die op de fiets in de Kijk in het Jatstraat reed, werd tot stoppen gedwongen, met een mes bedreigd en in het gezicht geslagen alvorens drie inzittenden van een witte auto hem van 50 gulden beroofden. De man liep letsel op letsel op aan zijn mond en meldde zich bij de politie. Hij wist het kenteken van de auto van zijn belagers te onthouden en door te geven. Naar aanleiding van de kentekengegevens werd de wagen aangetroffen op de Valreep. In de woning kon één dader worden aangehouden. Een tweede vluchtte de woning uit maar kon kort daarop worden gepakt. Achter het pand werd de derde verdachte aangetroffen. Alle drie de verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

Groningen: bromfietser geslagen
Op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen is dinsdagavond een 20-jarige bromfietser uit Groningen mishandeld door een voetganger. Die stak in beschonken toestand de rijbaan over en werd aangereden door de bromfiets toen hij plotseling een stap terug deed. Beiden kwamen te vallen. Toen de bromfietser de voetganger aansprak dreigde deze en sloeg de hem in het gezicht. Door oplettendheid van getuigen kon de agressieve voetganger korte tijd later op basis van het signalement worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: gewonde bij vechtpartij
Bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten is dinsdagavond een 32-jarige inwoner van Winschoten gewond geraakt. Hij is met een beenwond ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij het ziekenhuis weer verlaten. Nog diezelfde avond zijn een 26 en een 23-jarige inwoner van Winschoten aangehouden die betrokken waren bij de vechtpartij. Vermoedelijk heeft een van de twee het slachtoffer gestoken met een scherp voorwerp. Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er tussen die drie een woordenwisseling was ontstaan en dat dit ontaardde in een vechtpartij. De precieze toedracht moet nog worden uitgezocht De twee aangehouden personen zitten voor nader onderzoek nog vast.

Holwierde: inbreker aangehouden
Naar aanleiding van een melding van een inbraak in een schuur achter een woning aan de Hoofdweg in Holwierde heeft de politie dinsdagnacht een 43-jarige inwoner van Usquert aangehouden. Betrokkene werd op zijn fiets in de omgeving van de woning aangetroffen en voldeed aan het signalement. In de fietstassen vond de politie onder meer gereedschap die vermoedelijk afkomstig waren van de inbraak. De bewoner bemerkte de inbraak waarna deze de politie belde. De man zit voor nader onderzoek vast.

Zevenhuizen: kind gewond bij aanrijding
Een 9-jarig jongetje is dinsdagmorgen in zijn woonplaats Zevenhuizen gewond geraakt toen hij op de Haspel-Boven plotseling de weg opliep en door een personenauto werd aangereden, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Oosterwolde. Het kind kwam op de motorkap terecht en botste met het hoofd tegen de voorruit. Hij is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed nog met een geringe snelheid. Hij was juist weer bezig op gang te komen, omdat hij kort daarvoor in verband met wegwerkzaamheden enige tijd moest wachten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.