Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

06-06-2001

CNV blij met nieuwe perspectief NS-conflict

"Er gloort weer licht aan het eind van de tunnel. En daarom is deze beslissing van de NS-directie van belang. Een beslissing die CNV Spoorwegen overigens al lange tijd heeft bepleit." Zo reageert vakgroepbestuurder Wyb Kusters van de christelijke vakbond op het bericht dat de NS-directie alsnog het onderhandelingsresultaat van eind april wil omzetten in een officieel (paas)akkoord, zij het dan zonder handtekening van de FNV.

"Positief, eindelijk weer eens goed nieuws van het NS-front", aldus Kusters, die meent dat er met deze beslissing tenminste weer perspectief ontstaat voor een oplossing van het slepende conflict bij NS Reizigers.
"Bepaald nog geen juichstemming, want daarvoor zijn de problemen gewoon te groot. Dat is allemaal niet een, twee, drie opgelost. Maar vanaf nu kan er tenminste weer keihard worden gewerkt aan een oplossing door directie, ondernemingsraad, CNV Spoorwegen, VHS en VVMC."

Volgens Kusters is het ook gunstig dat professor Peeters mogelijk een rol krijgt toebedeeld in dit proces. "Wellicht dat daarmee alsnog de FNV Bondgenoten kunnen worden vlot getrokken. Want die houden zich vooralsnog aan hun ledenraadplegingen waar met een gering verschil tegen het `paasakkoord' werd gestemd."

Houten, 6 juni 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030 - 6 348 327
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 -6 348 243