Gemeente Grootegast


Wijzigingen inzameling afvalstoffen.
Met ingang van 1 januari 2001 is een aantal wijzigingen van kracht die betrekking hebben op de inzameling van afvalstoffen. Grof groen afval:
De gebruikelijke mogelijkheid om grof groen afval op te laten halen door Novatec is komen te vervallen. Grof groen afval kunt u brengen naar de Milieustraat of u kunt dit door gespecialiseerde bedrijven laten afhalen c.q. verwerken (een van die bedrijven kan Novatec zijn).

Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen en na een schriftelijk verzoek kan de gemeente dit afval laten afvoeren tegen betaling van de -vooraf overeengekomen- kosten.
(N.B.) Een route voor het afhalen van kerstbomen wordt nog wel gereden.
Grof huishoudelijk afval:
De mogelijkheid om grof huishoudelijk afval één keer per maand aan te bieden is komen te vervallen maar in plaats daarvan één keer per kwartaal. Ook is het tarief verhoogd namelijk tot f. 30,- per m3. Melding blijft lopen via het centrale meldpunt Novatec/Kringloop tel. 514141.
Restafval van rommelmarkten:
De mogelijkheid, om gratis restafval van rommelmarkten naar de Milieustraat te brengen is vervallen. Voor dit afval worden op de Milieustraat de normale stortingskosten in rekening gebracht.

Inzameling grof huishoudelijk afval
Zoals u uit voorgaande publicaties kunt weten is de mogelijkheid, om een keer per maand grof huishoudelijk afval aan te bieden, komen te vervallen. In plaats daarvan wordt dit afval een keer per kwartaal opgehaald tegen een tarief van f. 30,- per m2. Melding dat afval moet worden afgehaald loopt via het centrale meldpunt Novatec/Kringloop tel. 514141.
Dit jaar zal op de volgende data nog een grofvuil-route worden gereden:
27 juni, 22 augustus en 14 november.