Gemeente Zoetermeer

Evaluatie gang van zaken rond muziek- en dans evenement Pitch

Afgelopen zondagavond, 3 juni, heeft op de Markt in Zoetermeer het muziek- en dansevenement van Pitch Dance Events plaatsgevonden. Dit evenement, waarvoor de gemeente een (APV) vergunning heeft verleend, heeft tot veel klachten van omwonenden geleid over met name geluidshinder.
Vorig jaar april heeft Pitch een soortgelijk evenement georganiseerd. Omdat dit evenement succesvol en zonder problemen is verlopen, was er voor de gemeente Zoetermeer geen aanleiding om speciale maatregelen te treffen.
De binnengekomen klachten worden zeer serieus genomen en zullen door de gemeente op korte termijn worden beantwoord. Daarnaast zal het evenement door de gemeente, de politie en de organisatoren worden geëvalueerd. De resultaten van die evaluatie worden in de loop van volgende week verwacht.

Komende zaterdag, 9 juni, zullen het Zoetermeerse Jazz- en Bluesfestival en de Day of Swing plaatsvinden. Het 9e Jazz- en Bluesfestival wordt die dag van 13.00 uur tot 22.00 uur gehouden in de Dorpsstraat en de Day of Swing van 14.00 tot 22.00 uur in het Stadshart. Tijdens deze evenementen zullen geluidscontroles plaatsvinden en zal worden opgetreden wanneer de opgelegde geluidsnormen worden overschreden.



Gemeente Zoetermeer © June 2001

Last update: 6 June 2001 (10:29)