Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-06-2001
1ePersberichtwoensdag6juni2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Dinsdagavond om 20.05 uur is op de Stationsweg een 22-jarige man uit Best aangehouden. Even daarvoor hoorden parkeercontroleurs dat daar een autoalarm afging. Zij gingen pools-hoogte nemen en zagen dat een onbekende man, die iets onder zijn trui verstopte, uit een geparkeerde auto kwam. De man liep weg, waarbij een autoradio van onder zijn trui op de grond viel. De aangehouden verdachte is overgedragen aan de politie en voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmorgen rond 0.40 uur is op de Laagstraat een 55-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. De man blies 0,95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Alcohol en mishandeling
Woensdagmorgen om 1.45 uur is op de Corellistraat een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was hij als bestuurder van een personenauto op de Genneper-weg tegen een geparkeerde auto gereden. Direct na het ongeval was hij doorgereden naar de Corellistraat. Aangekomen in de Corellistraat mishandelde hij zijn 26-jarige vriendin. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,40 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten vernieling aangehouden
Dinsdagavond rond 23.30 uur zijn op de President Rooseveltlaan twee jongens, 15 en 16 jaar oud, uit Helmond aangehouden. Een getuigen zag dat drie jongens op de Spaanseweg / Oudaartstraat putdeksels van de straatkolken verwijderden en deze in de tuintjes gooiden. Op de President Roosevelt hield hij twee jongens aan en waarschuwde de politie. De derde knaap wist te ontkomen. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebu-reau.

Helmond: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagmorgen 5.00 uur is vanaf de Nemerlaerhof een groene personenauto, Mercedes Benz C220D, kenteken HD-RF-64, gestolen.

Helmond: Inbraak in bouwkeet
Tussen dinsdagmiddag 16.45 en woensdagmorgen 7.15 uur is ingebroken in een bouwkeet op een bouwterrein aan de Deken van der Hagenstraat. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de keet is een telefooncentrale weggenomen.

Asten: Verdachten aangehouden
Dinsdagavond rond 22.45 uur zijn op de Venbergweg een 26-jarige automobilist uit Someren en zijn 15-jarige passagier uit Asten, aangehouden. Een milieusurveillancedienst zag dat zij vanuit hun auto zes autobanden dumpten in de Dennendijksebossen. Zij waarschuwden de politie. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagmiddag 17.45 en woensdagmorgen 7.15 uur is ingebroken in een bedrijfs-pand op de Rondven. Aan de achterzijde is een deur opengebroken. In het pand is een auto opengebroken. Uit de auto zijn 35 pocketcameras, een fototoestel en een gsm gestolen.

Geldrop: Diefstal motor
Tussen dinsdagavond 19.00 en woensdagmorgen 7.30 uur is vanuit een berging van een flat op de Jan Carstenszweg een tweewielige motor, Honda, type CBR RR, kenteken MR-73-GL, gestolen. Onbekend hoe men de berging binnenkwam.

Waalre: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 0.35 uur raakte bij een aanrijding op de Eindhovenseweg een 74-jarige voetganger uit Aalst gewond. Een 37-jarige automobilist uit Waalre stond daar te wachten voor een roodverkeerslicht. Bij groen licht reed hij op en zag daarbij de voetganger, die daar over de voetgangersoversteekplaats liep, over het hoofd. De voetganger kon na behandeling van verwondingen aan zijn been in het St. Josephziekenhuis huiswaarts keren.

Luyksgestel: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 23.30 en woensdagmorgen 3.00 uur is vanaf de oprit van een woning aan de Kerkstraat een groene bestelauto, Volkswagen Transporter, kenteken VG-HZ-47, gestolen.

Eersel: Inbraak in woning
Tussen dinsdagmorgen 1.00 en woensdagmorgen 8.30 uur is ingebroken in een woning op de Postelseweg. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn gsms, persoonsbescheiden, een laptop, een KTV, een radio, autosleutels en geld gestolen. Uit de personenauto, die op de oprit stond, zijn de kentekenplaten en een radardetector weggenomen.