PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

SCARLET TELECOM VERWERFT CARRIER SELECT KLANTEN NETNET EN TRANSNET


· Acquisities brengen Scarlet in de telecom top drie van Nederland
Lelystad, 6 juni 2001 - Scarlet Telecom, de snelst groeiende telecomaanbieder van Nederland, heeft de acquisities van de carrier preselect klantenbestanden van NETnet en Transnet bekend gemaakt. Hiermee komt het actieve klantbestand van Scarlet Telecom op ruim 200.000 waardoor de onderneming inmiddels tot top drie van telecombedrijven in Nederland is doorgedrongen.

Scarlet Telecom maakt een explosieve groei door. De onderneming heeft zich ten doel gesteld één van de toonaangevende aanbieders te worden van gecombineerde diensten voor spraak, data en Internet voor consumenten en zakelijke klanten in Nederland. Eerder dit jaar kocht Scarlet Telecom al de klantenbestand van Interoute, Viatel en UPC's Bel1600. "We groeien gestaag en in hoog tempo door om uiteindelijk op KPN na de grootste aanbieder van gecombineerde diensten in Nederland te worden", zegt Dr. Paul Gelderloos, CEO van Scarlet Telecom. "Door deze laatste uitbreidingen van ons klantenbestand zijn wij One.Tel inmiddels gepasseerd en hebben we alleen nog Tele2 en KPN voor ons", aldus Gelderloos.

Voor de klanten van NETnet en Transnet die gebruik maken van de respectievelijk de carrier select codes 1644 en 1686 blijft alles bij het oude: zij kunnen gewoon hun carrier select code blijven gebruiken. De enige verandering is dat de gesprekken en facturering door Scarlet Telecom zullen worden afgehandeld.

Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.