Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-06-2001
Mediabericht 06-06 (14.00 uur)

REGIO Snelheidscontroles

BLERICK Bij een snelheidscontrole op de Eindhovenseweg heeft de politie dinsdagmiddag tussen 15.10 en 16.40 uur 1057 passerende voertuigen geklokt. De terplaatse geldende snelheid van 50 km/u werd door 149 bestuurders overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

SIEBENGEWALD De politie heeft dinsdagavond tussen 19.30 en 20.45 uur op de Beltweg een snelheidscontrole uitgevoerd met behulp van de lasergun. Er werd een bestuurder betrapt op het rijden met een snelheid van101 km/u. die hiervoor een boete van 140 gulden heeft gekregen.

ROERMOND Bromfietser bekeurd

Roermond De politie heeft dinsdagavond de bromfiets van een 15-jarige jongen uit Melick in beslag genomen omdat de bestuurder geen 16 jaar is, de bromfiets niet verzekerd bleek te zijn en de bestuurder geen helm droeg. De jongen kreeg een boete van 250 gulden uitgereikt, voor zijn leeftijd, waarna de bromfiets in overleg met de vader van de jongen, in beslag werd genomen.

VENLO aangehouden na bromfietsdiefstal

Venlo De politie heeft dinsdagavond een 15-jarige jongen aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Na onderzoek bleek dat de jongen de bromfiets die op 29 mei gestolen werd, bij hem thuis had staan en inmiddels uit elkaar gehaald had om de onderdelen te kunnen verhandelen. Nadat de politie tegen de verdachte proces-verbaal had opgemaakt, werd hij thuis gebracht met de sommering de gestolen bromfiets weer in elkaar te zetten en bij de politie af te leveren. Ook bleek hij nog andere onderdelen van bromfietsen thuis te hebben opgeslagen, waarvan door de politie de fabricagenummers worden gecontroleerd.

VENRAY Bromfietser aangehouden

Venray Omdat een 16-jarige bromfietser uit Venray een buurtbewoonster heeft mishandeld, is hij dinsdagavond omstreeks 19.00 uur door de politie aangehouden. De jongen reed provocerend en gevaarlijke capriolen uithalend rond in de Marimbastraat. Hierbij werd hij door buurtbewoners aangesproken op zijn verkeersgevaarlijk gedrag, hetgeen uitmondde in een woordenwisseling waarop de scooterrijder een 23-jarige bewoonster in het gezicht sloeg. Dit resulteerde in een handgemeen tussen de jongen en een 32-jarige bewoner. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de jongen aanhouden en proces-verbaal tegen hem opmaken. Hij heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen en is vervolgens naar huis gebracht.