Verbond van verzekeraars

Gemeenschappelijke persbijeenkomst NVA, NBVA en het Verbond over GIDI

Op woensdag 6 juni aanstaande houden de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Assurantiën en Assurantieadviseurs (NVA), de Vereniging van onafhankelijke financiële en assurantieadviseurs (NBVA) en het Verbond een persconferentie over de Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair (GIDI).

De GIDI is het antwoord van de bedrijfstak op verlangens die vanuit de politiek en de consumenten zijn geuit om transparantie aan te brengen in de distributie van financiële dienstverlening. Zowel de klant als het intermediair hebben baat bij een realistisch verwachtingspatroon, waarin de wederzijdse verwachtingen van de klant en het intermediair op elkaar aansluiten. Om de gewenste informatieverstrekking door het intermediair te bevorderen, hebben genoemde partijen deze Code opgesteld en zich daaraan verbonden. De persbijeenkomst vindt plaats op 6 juni vanaf 13.00 uur en wordt gehouden in Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag. De presentatie behelst een gemeenschappelijke toelichting van prof. dr. E.J. Fischer, algemeen directeur Verbond van Verzekeraars, mr. A.A. van Voorst Vader, voorzitter NBVA en D. de Bruin, voorzitter NVA. Bij deze presentatie zal een vertegenwoordiger van de Consumentenbond aanwezig zijn.

Voor inlichtingen of om uw komst te bevestigen kan u telefonisch (070-3338698) of per e-mail (hzoon@verzekeraars.nl) contact opnemen met Hennie Zoontjes van het Verbond.

Persbericht, 5 juni 2001